._000006
L'Ajuntament de Sueca ha preparat un complet programa per convidar a la població a commemorar el Dia de l'arbre, que es celebra cada 31 de gener. El consistori ha programat diferents activitats que s'estendran al llarg d'una setmana, tot amb l'objectiu de fomentar la preservació i la recuperació dels espais naturals propis.
El pròxim dijous, 9 de febrer, culmina el programa d’educació ambiental que ha estat desenvolupant-se als col·legis de Sueca durant l'últim curs sota el nom Arbres a l’Aula. La iniciativafinalitzaràamb la plantada dels arbres que han estat cuidant tots els xiquets i xiquetes de 3r i 4t de Primària de set centres educatius de Sueca, el Col·legi del Perelló i el Col·legi del Mareny de Barraquetes.
Després de tot un any cuidant-los, els xiquets i xiquetes d'entre 9 i 10 anys plantaran els llidoners, les carrasques, els pins i garrofers que han estat al seu càrrec durant tot este temps, a la zona verda que hi ha al polígon industrial de Sueca El Teular.
Des del consistori s'ha apostat per este programa amb l’objectiu de promoure la cura i l'estudi d'arbres autòctons. La iniciativa busca fomentar entre els joves actituds d'estima i respecte cap a la natura, despertar alhora la seua curiositat per conéixer l'entorn i promoure també el sentit de la responsabilitat a partir de la cura d'éssers vius.
Isabel Jiménez, regidora de Medi Ambient, ha explicat que el programa que s'ha traçat enguany pel Dia de l'Arbre tracta sobretot d'implicar i acostar la natura als escolars, la població més jove, per ajudar-los a prendre consciència sobre l'entorn. La titular de Medi Ambient ha avançat que per continuar amb la celebració del Dia de l'Arbre, el proper dimarts 14 de febrer es realitzarà també la projecció de la pel·lícula documental “La sal de la tierra” a les 19:00 hores, al Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca. Esta projecció estarà dirigida sobretot als escolars de Sueca de l'etapa secundària, tot i que serà oberta al públic general.
Es tracta d’un documental dirigit per Wim Wenders i Juliano Ribeiro, realitzat l’any 2014, que versa sobre la vida del fotògraf brasiler Sebastiao Salgado, pare d’un dels directors del documental, Juliano Ribeiro. Este fotògraf recorre des de fa 40 anys tots els continents tractant de capturar els canvis climàtics i l'evolució de la humanitat. El seu objectiu ha capturat impactants imatges de conflictes internacionals i del tema de la migració, entre molts d'altres. Però, també, s’ha dedicat a fotografiar la natura en la seua vessant més exòtica.
Plantada popular a l'assut
El passat diumenge, a més, el consistori es va sumar a la iniciativa promoguda per l'Associació Muntanyeta dels Sants – Acció Ecologista Agró. Els participants van repoblar la zona del bosc de ribera de l'assut amb vora 30 exemplars de tamarius, àlbers i salzes, subministrats per l'Ajuntament de Sueca. La iniciativa va comptar també amb la participació de l'Escola Ciclista de Sueca i de l'Associació Rius amb vida.
Ajuntament de Sueca