._000354
._000406
Este dijous s'ha celebrat l'obertura del curs d'Activitats Auxiliars de Comerç i Magatzem al qual s'han adherit vora 50 joves suecans. El curs, que s'ha inaugurat hui, és el primer exemple de l'acord de col•laboració al que ha arribat l'Ajuntament de Sueca amb la Cambra de Comerç de València, que organitza este curs dintre del Programa de Qualificació i Ocupació (PICE).
En els darrers mesos, el consistori ha convocat als joves suecans que es troben en situació de desocupació o inactius i també a les empreses suecanes per explicar-los els beneficis del programa PICE, un programa individualitzat, emmarcat en el Sistema de Garantia Juvenil del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, cofinançat pel Fons Social Europeu, que acompanya al jove en un itinerari formatiu fins a la seua inserció en el mercat de treball i que compta amb la col•laboració del consistori i d'Arrima't, l'Associació de Serveis i Comerç de Sueca.
“Amb este acord de col•laboració amb la Cambra de Comerç de València pretenem dotar dels coneixements i les eines necessàries als nostres joves, perquè puguen tenir majors garanties d'èxit al món laboral i també donar suport a les nostres empreses perquè puguen facilitar-ne la creació d'ocupació juvenil” ha manifestat la regidora responsable de l'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Sueca, Isabel Jiménez, que ha estat present en esta primera jornada d'obertura del curs.
Els joves que s'han adherit al programa tindran l'oportunitat de millorar el seu perfil professional i augmentar les seues oportunitats d'inserció laboral gràcies a la formació qualificada que se'ls ofereix. Donat el nombre de persones inscrites, s'han format finalment dos grups, amb vora 25 alumnes cadascun, que participaran en el curs en un calendari diferenciat. El segon dels grups iniciarà el curs formatiu el pròxim 1 de juny.
El curs intensiu, de 125 hores, inclou formació en matèria d'ocupabilitat i habilitats socials, competències digitals i idiomes. L'oferta formativa comprén quatre mòduls: habilitats i tècniques per atendre al client eficaçment, gestió rentable del producte en el punt de venda, operacions auxiliars de magatzem i manipulació d'aliments. Quan a la titulació, els joves que completen la formació i que complixquen amb una assistència mínima del 75 % obtindran un diploma acreditatiu del curs, a més del carnet de manipulador d'aliments de comerç i al•lèrgens.
D'altra banda, quan a les empreses, vora una desena d'establiments locals s'han adherit ja al programa i molts d'altres s'han mostrat interessats en formalitzar també la seua adhesió pròximament. Les empreses que col•laboren amb el programa obtindran el segell de “Empresa Compromesa amb l'Ocupació Juvenil”, una denominació que implica importants incentius com ara la concessió d'unes ajudes directes de 1500 € per la contractació dels joves participants en el programa i també la reducció del 100% de les cotitzacions de la Seguretat Social d'estos treballadors mentre dure el seu contracte, a més d'obtenir punts en les contractacions públiques, entre d'altres. El programa està obert a totes les empreses que desitgen participar-hi, estiguen o no inscrites en alguna associació comercial o empresarial.
Ajuntament de Sueca