._000305
._000296
La Casa de la Cultura de Sueca ha acollit una xerrada sobre el projecte Life-Albufera, un projecte centrat en la recuperació de la biodiversitat i de la qualitat de les aigües del llac. El col•loqui xerrada que va obrir la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, Isabel Jiménez, va estar a càrrec d’Antonio Guillem, responsable del projecte per part de la Fundació Global Nature i de Miguel Martín Monerris, químic i coordinador del projecte Life-Albufera.
El responsable de la Fundació Global Nature va iniciar la conferència explicant com ha evolucionat, al llarg del temps, l’estat i la situació de l’Albufera, un espai natural que s’ha vist afectat per diferents factors com el desenvolupament industrial, el creixement urbanístic o el canvi de pràctiques agrícoles.
El conferenciant va insistir en el gran valor ambiental d’aquest espai i del seu entorn i també en la importància que té la seua salut ecològica, per a l’avifauna, tot explicant que l'Albufera suposa una parada imprescindible per a les aus en les seua ruta migratòria.
La xerrada però, es va centrar en el funcionament i els beneficis que aporten els filtres verds o aiguamolls artificials. Des de la Casa de la Cultura, els científics van fer un recorregut pels tres tancats que formen part del projecte, el Tancat de Mília (Sollana), el Tancat de la Pipa (Catarroja) i el Tancat de l’Illa( Sueca) i van fer balanç dels primers resultats obtinguts.
Els dos representats del projecte es van mostrar satisfets perquè l'IES Joan Fuster de Sueca va confirmar la seua participació en una jornada explicativa del projecte i van aprofitar per convidar a tots els assistents a visitar-lo i conéixer-lo in situ. També la regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha celebrat que l’Institut es sume a la divulgació d’aquest projecte perquè, segons que va afirmar “l’educació dels joves en aquest àmbit pot significar la continuïtat del projecte en les noves generacions”.
En acabar, ambdós van atendre els dubtes i les preguntes dels assistents. Aquests van aprofitar la presència dels dos científics per consultar-los altres temes, lligats però també al nostre entorn. Entre aquests temes va sorgir, per exemple, el problema de la palla, respecte al qual el coordinador del projecte va apuntar la conveniència de fanguejar primer, després de la sega, i incorporar la palla al terreny per tal de reduir els problemes que fins ara ha donat les possibles solucions que es plantegen a aquest problema.
La xerrrada, com l’exposició itinerant que ha estat instal•lada aquestes últimes setmanes a la l'Espai Claros de la Sala d’Exposicions Els Porxets de Sueca, s’emmarca en la vessant divulgativa que també comprén el projecte Life-Albufera.
Ajuntament de Sueca