Un centenar de professionals participen en la II Jornada sobre Violència de Gènere a Carcaixent

Viernes, 10 de noviembre de 2017 | e6d.es
• La jornada va servir per intercanviar experiències i millorar la coordinació entre les diferents àrees implicades

._000006
S'ha celebrat a Carcaixent, a l’auditori de les Dominiques, la II Jornada Interdisciplinària en matèria de violència de gènere. Durant tot el dia professionals dels àmbits social, educatiu, judicial i de les forces de seguretat de diferents institucions i localitats van reflexionar al voltant dels mecanismes de prevenció i intervenció d’aquesta problemàtica. L’objectiu de la jornada era compartir i treballar en protocols d’actuació i intervenció conjunts per ajudar a millorar l’assistència a les víctimes però, sobretot, millorar la prevenció i detecció dels possibles  casos de violència masclista, un dels principals problemes amb els que es troben hui en dia els professionals.
Les jornades van ser inaugurades per l’alcalde Carcaixent, Paco Salom, qui va voler remarcar que, tot i que hi han motius per a ser pessimistes en el tema, «ens hem de conscienciar de que no és un tema sectorial i que tota la societat ha de prendre part en el llarg camí que encara queda per recórrer per tal d’acabar amb este problema que ens afecta a totes i tots». En esta línia, va afegir, que «jornades com la que estem celebrant possibiliten compartir una perspectiva global, integradora i actualitzada que ens permetrà aconseguir avançar en la lluita contra esta xacra social amb consensos en totes les àrees implicades». Per la seua part,  la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, va voler incidir que l’abordament de la violència de gènere és una prioritat política de primer ordre que s’ha enfrontar com un conflicte públic, d’ahí que va assenyalar que l’enfocament multidisciplinar que plantejava la jornada «és fonamental per definir l’impacte complet de la problemàtica i generar espais de reflexió que possibiliten arribar a un màxim nivell de cooperació entre totes les àrees municipals implicades».
Al llarg del dia es va abordar quines són les principals problemàtiques amb les que es troben els professionals alhora de tractar amb les víctimes de violència de gènere. Una de les principals conclusions que es van traure és que cal una major coordinació entre els diferents agents que intervenen davant d’una problemàtica de violència de gènere a través de protocols i taules específiques de treball així com la necessitat de formació específica sobre la matèria de, per exemple, les forces de seguretat. També és va reflexionar al voltant de la dona víctima de la violència de gènere i el sistema jurídic o la importància de la prevenció i detecció de la violència als centres educatius ja que, com es va remarcar al llarg de la jornada en diverses ocasions, els casos entre la població jove són cada vegada més freqüents.
Ajuntament de Carcaixent