Un total de 76 centres escolars i 14.287 alumnes de la Ribera participaran en la campanya ‘A menjar sa!’
Per fomentar el consum de fruites i hortalisses entre els més menuts
Alhora que s'efectua un repartiment de fruites i hortalisses de proximitat i temporada; en fresc i quarta gamma, es duen a terme també mesures d’acompanyament per a fomentar el consum i coneixement de les fruites i hortalisses.
Entre aquestes activitats es troba la impartició de 27 tallers a la comarca relacionats amb la temporalitat de les fruites i hortalisses del nostre territori. El taller consisteix a muntar per part de l'alumnat un calendari de temporada de fruites i hortalisses de la nostra terra, qui es reparteix en grups per a reconèixer la fruita o hortalissa mitjançant la realització de preguntes sobre les seues característiques: color, olor, sabor, forma, la manera de menjar-ho, la seua biologia, la seua utilització en la societat, etc. Amb aquesta dinàmica, el conjunt de l'aula coneix altres característiques del producte, treballa en grup i coopera per a endevinar el producte triat. A més, se situa cada producte en la seua temporada, ací a la Comunitat Valenciana, i s'inclouen productes desconeguts per a la majoria de l'alumnat, però arrelats en la nostra història.
També es liura material de suport que l'alumnat pot portar-se posteriorment a casa. Entre altres coses hi ha díptics informatius amb la inclusió d'un calendari de productes de temporada i un vocabulari de les fruites i hortalisses amb el seu nom en castellà, valencià i anglès i retallables amb fruites i hortalisses de temporada i jocs perquè els menors puguen reconèixer-les de forma fàcil.
La campanya està desenvolupada pel Institut Valencià d'Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA) -fundació creada per LA UNIÓ de Llauradors-, i s'emmarca dins del programa de distribució de fruites i hortalisses a la Comunitat Valenciana per a aquest curs escolar 2017-2018. Va dirigida a l'alumnat d'aquells centres escolars que van sol•licitar en el seu moment expressament adherir-se.
El programa està finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. L'objectiu principal és el foment del consum de fruites i hortalisses en l'alumnat d'edats primerenques, així com millorar els seus hàbits cap al consum de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar als menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, pretenent-se implicar també a pares, mares i educadors.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Participen mes de 675 col·legis y més de 168.000 alumnes
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
A partir de l’1 d’octubre i es farà en els col·legis mateixos per a evitar el desplaçament als centres de salu...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Per a fomentar el consum de fruites i hortalisses i llet i productes lactis
Hi ha 0 comentaris / Llegir més