| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 11/02/2019

POBLACIONS » Villanueva de Castellón » Cultura » Homenatges i celebracions

Villanueva de Castellón va rebre el ‘Reconeixement de la Cultura 2019’ de la Diputació de València

Per a reconèixer el treball dels ajuntaments i la col·laboració amb els diferents serveis que integren l’àrea de Cultura


._000604
Villanueva de Castellón va rebre, el passat divendres, el ‘Reconeixement de la Cultura 2019’ que atorga l’àrea de Cultura de la Diputació de València, a proposta del Servei d’Assistència i Recursos Culturals, més conegut com el SARC, que va voler reconèixer a l’Ajuntament de Castelló de la Ribera per confiar en les activitats del seu catàleg per a conformar la seua programació cultural subvencionada, així com per participar en els programes d’audiovisual, premis literaris i programació de música clàssica.
A l’acte d’entrega del reconeixement, va assistir la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el diputat de Cultura, Xavier Rius; la directora del SARC, Yolanda Sifres; l’alcalde del municipi, Òscar Noguera; la regidora de Cultura, Marta Grimaltos; així com part de la corporació municipal. L’acte va estar amenitzat per una cercavila amb gegants i cabuts abans de començar l’acte i, amb l’actuació del grup musical l’Ingràvid Six Quartet.
El diputat de Cultura va estar l’encarregat de fer entrega del ‘Reconeixement de la Cultura 2019’ a l’alcalde de Castelló de la Ribera, Òscar Noguera, i va recalcar durant la seua intervenció que “aquests reconeixements són per posar en valor tot l’esforç que realitzen els ajuntaments i més en particular, les àrees de Cultura i conscienciar als veïns i veïnes de les poblacions del gran treball que realitzen des del consistori”.
Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, va recalcar el gran moviment associatiu que hi ha a la localitat de la Ribera Alta i la “col·laboració entre l’ajuntament i les associacions culturals aboca a la capitat de fer poble i, a transmetre als veïns i veïnes l’estima per la cultura i les seus tradicions”.
Òscar Noguera va transmetre l’orgull de tot el poble per rebre aquest reconeixement “perquè aquest guardó va dirigit a tota la població de la localitat, perquè tot el que hi fem des del consistori i, en aquest cas des de la regidoria de Cultura, va dedicat i pensat per a tots els veïns i totes les veïnes”. I a més, també va voler destacar, el gran treball que realitzen els treballadors i treballadores perquè siga un municipi tan actiu en la cultura”.
La directora del SARC, Yolanda Sifres, va estar l’encarregada de nomenar els criteris pels quals el consistori castelloner rebia aquest reconeixement: “per fer un ús diversificat i responsable  en la subvenció tant en programació cultural com en projectes culturals; per la perseverança i consolidació en la convocatòria del premi literari Castellum Ripae i el premi Soler i Estruch de narrativa en valencià; per la seua capacitat de col·laboració i vertebració en l’àmbit local amb el projecte els Anells Ingràvids nascut a la Societat Musical Lira Castellonera”. I va continuar: “per la seua capacitat de coordinació i cooperació amb altres ajuntaments de la Ribera Alta i altres municipis de la província; i per últim, pel projecte Mou-te per la cultura popular, que es tracta d’un projecte comarcal i té com a  nexe d’unió la mostra d’unió per a tots els pobles. Un treball basat en la convivència, difusió i recuperació de la pilota en el programa joc, espai i xarxa”.
Per part de l’Ajuntament, la regidora de Cultura, Marta Grimaltos, va ser l’encarregada de rebre el guardó, un diploma acreditatiu i una escultura dissenyada per Artur Heras.
El proper divendres 15 de febrer, a les 18.30 hores, a l’Auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira, es lliuraran els ‘Re-Coneixements’, atorgats per la Institució Alfons el Magnànim, institució depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, a l’Ajuntament d’Alzira, per la seua tasca de suport i promoció de la literatura. També hi haurà un reconeixement per a Vicent Esteve, mestre i sindicalista alzireny, dedicat, tota la seua vida, al foment i la divulgació de la cultura i la literatura valenciana. El diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director del Magnànim, Vicent Flor, seran els encarregats d’entregar aquest reconeixement a Diego Gómez, alcalde d’Alzira; i a Pura Ferrer, viuda de Vicent Esteve. L’acte comptarà amb les actuacions del grup Limbotheque i del grup teatral d’Escena Erasmus. Aquests guardons serveixen per a reconèixer el treball dels ajuntaments i la col·laboració amb els diferents serveis que integren l’àrea de Cultura. 
DIVAL





 
._000410

._000389




El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.