2on Concurs de Bunyols de Carabassa a Villanueva de Castellón
Viernes, 13 de marzo de 2015 | e6d.es
• Hui 13 de març a les 18,30 h en L’Obrera
Villanueva de Castellón, amb solera tradició fallera, amb sis Comissions Falleres: L’Almenà, Les Moreretes, Sant Rafael, El Mercat, Sant Domènech, i País Valencià, realitza el 2n Concurs de de Bunyols de Carabassa, amb àmplia participació de concursants, i organitzat per L’Agrupació de Comerciants de Castelló, baix el Patrocini de l’Ajuntament de Vva. de Castellón i amb la col·laboració de les Associacions de Vva. de Castellón: Ames de Casa Tirius, Jubilats i Pensionistes, i la Junta Local Fallera.
Premis 1er.- 75 € - 2on.- 50 € - 3er.- 25 € (en vals per a consum, en els establiments adherits en l’Agrupació de Comerciants de Castelló) Agrupació de Comerciants de Castelló Vicent Sentandreu Sanz, es l’actual president. “Es l'associació que agrupa els comerços i tot tipus de negocis en Vva. de Castellón. Des de la seva creació, l’any 1993, l’entitat s’ha convertit en una organització amb representativitat i interlocutora dels interessos dels establiments associats de Castelló. Està composta per 63 comerços, amb activitats diferents”
Bunyols de Carabassa - recepta Ingredients: Mitja carabassa mitjana (torrada al forn i neta de corfes, dureses i parts filamentoses) , 1 quilo de farina, 1 sobre de rent, ½ litre d'aigua, sucre, 2 ous. *Elaboració En un bol afegim l'aigua temperada junt amb el rent i mesclem. Afegim la farina a poc a poc sense parar de remoure fins que la mescla no admet-a més. Llavors comencem a treballar-la i pastar-la amb les mans (la pasta estarà al punt quan al pastar-la es despege de les mans i es convertís-ca en consistent i elàstica) . Quan la massa està al punt, deixar reposar en el bol uns 20 minuts. En un altre bol, amb la polpa de mitja carabassa mitjana, torrada al forn, i neta de corfes, dureses i parts filamentoses, formarem una pasta ben treballada i suau. Una vegada la massa estiga reposada ajuntarem la carabassa, i ho tornarem a pastar fins a aconseguir una massa homogènia, suau i blana. A continuació, afegim dos ous bé batuts i tornarem a pastar la massa. Prendrem xicotetes porcions esfèriques (com una cullerada sopera o poc més) , que posarem en la palma de la mà mullada, perquè no s'apegue i foradarem amb el polze Hi ha que tindre molts bunyols fets, per a que el forat es fas-a al mig.