Almussafes estudia la creació d'un aparcament intel·ligent en el polígon
I la col·locació d'un sistema de videovigilància per a les zones industrials
._000006
Almussafes continua treballant per a convertir-se en una de les denominades Smart Cities, és a dir, en un municipi que està en camí de transformar-se en avançat i sostenible. Fruit d'aquest compromís, en 2016 la localitat es va adherir a la Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores i va passar a formar part de la Xarxa Estatal INNPULSO de Ciutats de la Ciència i la Innovació. “Des de llavors, el consistori ha posat l'accelerador per a aconseguir reduir el consum energètic, implantar l'administració electrònica, que ja representa el 80%, o la planificació al costat de Benifaió de l'estratègia DUSI, que ens ajudarà a aconseguir finançament per a seguir en aquesta senda, entre altres iniciatives”, explica l'alcalde d'Almussafes, Toni González.
Ahir, dijous 9 de novembre, diverses localitats pertanyents a la Xarxa de Ciutats Innovadores es van reunir a Ontinyent per a posar en comú els resultats obtinguts fins al moment, trobada en la qual el primer edil va aprofitar per a anunciar alguns dels pròxims projectes que emprendrà en aquest àmbit. Entre uns altres, va destacar la creació d'un aparcament intel•ligent en el Polígon Industrial Juan Carlos I, la instal•lació d'un punt de subministrament elèctric per a vehicles i la substitució de tot el sistema d'il•luminació per tecnologia led, “amb el que no solament reduirem el consum elèctric, sinó que preservarem el medi ambient”, va detallar als alcaldes i tècnics municipals presents en aquest fòrum.
A més, el també regidor d'Indústria va assegurar que estan estudiant la possibilitat de posar en funcionament un mecanisme de control del consum d’aigua en les àrees industrials per tal d’evitar les possibles fugides i reduir el seu ús, així com la implantació d'un sistema de videovigilància en tant en el parc industrial Nord com en el Juan Carlos I per a incrementar la seguretat de les companyies i dels empleats de les mateixes. Totes aquestes mesures, va precisar, “estan en fase d'estudi, encara no hem concretat la manera de dur-les a terme i, en tots els casos, es consultarà l'opinió de les empreses a través de l'Associació de Parcs i Polígons Industrials d'Almussafes (APPI), amb la qual mantenim una comunicació constant i fluida per a consensuar les decisions que es van prenent per al futur d'aquestes àrees del nostre terme municipal”.
Toni González va recordar que la Generalitat Valenciana té previst concedir en 2018 ajudes per valor de 25 milions d'euros i per la mateixa quantitat en 2019 per a la reindustrialització de les comarques valencianes, i espera que almenys un milió puguen dirigir-se a la comarca de la Ribera. “Vaig a intentar aconseguir finançament del Consell per a la posada en marxa d'alguns d'aquests projectes, perquè entre tots puguem seguir avançant cap a una població més sostenible, avançada i segura”, va concloure.
Ontinyent va ser la localitat triada per a acollir ahir dijous 9 de novembre la trobada anual de la Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores. Els alcaldes d'Almussafes, Ontinyent, Gandia, Vila-real, Torrent o Salines, així com els regidors d'altres municipis com Alcoi o Villena, van exposar els seus projectes, entre els quals es trobava una eina de Realitat Virtual que servirà per a promocionar la ciutat d'Ontinyent “d'una forma més atractiva, innovadora i immersiva a través de pantalles o de dispositius de telefonia mòbil”.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
L'alcalde demana la col•laboració de les empreses per a inserir laboralment els desocupats del municipi
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Situat en l'avinguda de la Foia, just al costat del gran aparcament per a cotxes
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Ángela i Benjamí Moya Morant i Sebastián Ramos Jordán van rebre un rellotge intel·ligent com a premi
Hi ha 0 comentaris / Llegir més