Caixa Popular fa un pas més en el seu suport a la innovació social i sostenible amb el patrocini del Col·lab Weekend
La inscripció és gratuïta i pot formalitzar-se fins al 5 de setembre
Caixa Popular s'uneix, com a entitat patrocinadora, al hackathon d'innovació social i urbana, Col·lab Weekend, que organitza l'acceleradora pública de Las Naves, Col·lab. L'entitat financera demostra, una vegada més, el seu compromís amb les iniciatives d'emprenedors que busquen generar un impacte positiu directe sobre les persones i els territoris. Els equips que participen en la trobada podran optar a resoldre 20 desafiaments, lligats als quatre eixos de l'estratègia Missions València 2030 de l'Ajuntament de València, programa d'innovació del qual Caixa Popular és Entitat Ambaixadora.
El projecte considerat el millor en finalitzar el Col·lab Weekend rebrà un premi en metàl·lic de 3.000 euros i s'integrarà, de manera directa, en la cinquena edició del programa de Pre-acceleració de Col·lab. A més de donar suport a l'organització de l'esdeveniment, Caixa Popular atorgarà un áccesit de 600 euros a un altre dels equips participants.
El suport a la innovació social i les iniciatives emprenedores és una de les línies estratègiques de l'acció social de Caixa Popular. Entre els projectes als quals dóna suport, estan el Projecte Dóna Emprén (de la Fundació Novaterra), els Premis Fem Futur FP (impulsats per SECOT), l'Escola d'Emprenedors Sostenibles de Natura i Cultura, el Programa Ateneu European Accelerator (juntament amb l'Ateneu Club d'Innovació i Empresa). A més, és un dels partners de Social Nest Foundation i d'Operació Consolida amb AJEV (Associació de Joves Empresaris de València).
Segons ha indicat Paco Alós, director d’RSC de l'entitat financera, aquesta col·laboració “reforça la seua estratègia per promoure la innovació de caràcter social en la societat valenciana”. “La innovació és un dels pilars de Caixa Popular i ho és des dels seus origines, més, fins i tot, en moments de tanta incertesa com l'actual. La creativitat i la generació d'idees, els efectes de les quals tenen en compte a les persones i a l'entorn, són bàsiques per a adaptar-se a una societat en constant canvi”, ha conclòs el representant de la cooperativa de crèdit.
"La transició cap a models d'empresa i socials més sostenibles requereix del compromís de tots els agents i de les aliances entre les quals anomenem 'les quatre hèlices': Administracions Públiques, sector acadèmic o educatiu, societat civil i sector privat. Així ho contemplem en l'estratègia Missions València 2030 i així es reflecteix en l'organització del Col·lab Weekend, on totes elles són presents", subratlla Marta Chillarón, directora de Las Naves.
Última setmana d'inscripció
La inscripció per a participar en el Col·lab Weekend és gratuïta i pot formalitzar-se fins al 5 de setembre.Els interessats poden participar amb una idea i un equip propi o bé registrar-se en solitari. El dimarts 14 de setembre i en la vesprada del divendres 17 de setembre-, es realitzaran dues sessions de networking per a completar i conformar equips amb falta de participants, amb aquelles persones inscrites individualment.
El hackathon se celebrarà del 17 al 19 de setembre, amb format mixt (part dels equips treballaran, de manera presencial, en el centre d'innovació Las Naves) i una altra part, en línia. El nombre màxim de participants en cada modalitat és de 30 persones. La confirmació d'assistència es realitzarà en ordre de preinscripció.
Durant el cap de setmana, els participants rebran suport de l'equip de mentors de l'acceleradora pública, així com xarrades formatives sobre innovació i oratòria. L'últim dia, exposaran les seues solucions en un pitch.
Serà valorades per un jurat format entre tres i cinc professionals representants de l'àmbit de la innovació, pertanyents a les quatre ‘hèlices’. Els principals criteris que es tindran en compte són la viabilitat de la proposta; el seu grau d'innovació; els impactes reals potencials, en les persones i el seu entorn, i la implicació de l'equip promotor.
Les quatre línies de treball en les quals s'engloben els reptes del Col·lab Weekend són les definides en l'estratègia Missions València 2030: ‘Ciutat Saludable’, centrada en el benestar de la ciutadania; ‘Ciutat Sostenible’, orientada a la protecció i millora del medi ambient i l'entorn; ‘Ciutat Compartida’, en el bé comú i benestar col·lectiu de les persones, i ‘Ciutat Emprenedora’, en la dinamització de l'activitat econòmica i la generació d'ocupació.
Aquests eixos s'aterren en 20 desafiaments, que contemplen des de solucions orientades a l'accessibilitat universal i cobertura de necessitats de persones majors, fins a les centrades en els diferents àmbits de l'economia circular; la mobilitat sostenible; alimentació; energies renovables; foment de les relacions i projectes comunitaris en barris o entre veïns; integració de col·lectius en risc d'exclusió; digitalització d'empreses o indústries tradicionals; propostes orientades a la protecció i conservació de l'horta valenciana, o solucions innovadores, tecnològiques o no tecnològiques, que ajuden al fet que les ciutats siguen més resilients davant situacions de crisis o pandèmies. Per a més informació i pre-inscripcions: www.collabweekend.com
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-