._000006
L'entitat financera valenciana ha obtingut el certificat de Conformitat de CO₂ calculat per l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR).
D'aquesta manera, alinea els seus objectius estratègics amb fites de reducció i compensació d'emissions, contribuint de manera directa al compliment de l'ODS13 de Nacions Unides.
Dins de l'estratègia de sostenibilitat global, Caixa Popular ha calculat la seua contribució al calfament global a través de l'estudi de la petjada de carboni de l'organització, amb la finalitat de dissenyar un full de ruta d'acció climàtica que els permeta mitigar, i fins i tot neutralitzar, els impactes generats.
El projecte no consisteix només en l'anàlisi de les emissions directes i indirectes (abast 1 i 2) que estan baix el control operacional de l'organització, sinó que s'han analitzat també aquelles emissions que, estant fora del control directe de l'organització, són considerades com a representatives per a l'activitat.
La consultora estratègica especialitzada en sostenibilitat i canvi climàtic, ECOTERRAE, ha sigut l'encarregada d'assessorar a Caixa Popular en l'anàlisi tècnica de tots els consums de matèria i energia registrats en trienni 2019-2021, basant-se en les directrius metodològiques establides en el Protocol de Gasos d'Efecte d'hivernacle (GHG Protocol).
Una vegada calculada la Petjada de Carboni de Caixa Popular s'han definit una sèrie de mesures que permeten reduir la contribució de l'entitat al canvi climàtic, afavorint així el compromís de millora contínua de l'empresa quant a la seua relació amb el medi ambient, permetent a l'empresa reduir en el futur les tones de CO2 equivalents que s'han generat durant aquest període de temps.
Una entitat compromesa amb la conservació de l'entorn
Caixa Popular és una cooperativa de crèdit en els valors del qual té especial rellevància la cura del medi ambient i amb l'objectiu d'arribar a ser neutres en emissions al més prompte possible.
Té en compte aspectes d'eficiència energètica en les seues oficines, amb un ús d'un 80% d'energies provinents de fonts renovables amb l'objectiu d'arribar al 100% i la instal·lació de plaques per a l'autoconsum en la seua seu central a Paterna, La reducció de l'ús del paper és un altre dels objectius que es treballa a través del projecte Oficines sense papers.
Per a la cooperativa valenciana és fonamental construir aliances estratègiques per a aconseguir un major impacte en la societat i en l'entorn. Un exemple és l'aliança amb la Fundació Oceanogràfic per a la conservació de les tortugues marines, amb Acció Ecologista Agró per a la preservació i conservació d'espais naturals o el programa Green X amb Social Nest Foundation per a mentoritzar a emprenedors cap a la creació d'una empresa basada en l'economia verda.
A més, l'entitat ofereix línies de productes verds unes condicions inigualables en finançament de plaques solars i vehicles elèctrics.
Caixa Popular