Carlet proveirà de pictogrames diversos espais per a convertir-se en una ciutat més inclusiva
És tracta d’un sistema alternatiu de comunicació que se sol utilitzar com a mètode de comunicació per a persones amb Trastorn d'Espectre Autista (TEA)
L’Ajuntament de Carlet aposta per crear un ciutat inclusiva amb una iniciativa que sorgix des de les aules i que vol impregnar tota la ciutat. Amb pictogrames i missatges a la trama urbana, Carlet aspira a convertir-se en una ciutat per a totes i per a tots.El projecte preveu senyalitzar amb pictogrames els distints espais i edificis públics de Carlet i els centres escolars. Els pictogrames són imatges que representen de manera més o menys figurativa una realitat, en este cas edificis i espais. És tracta d’un sistema alternatiu de comunicació que se sol utilitzar com a mètode de comunicació per a persones amb Trastorn d'Espectre Autista (TEA). I a més, és extrapolable a altres àmbits com puguen ser persones amb dificultats amb el llenguatge. Tal com explica la regidora d’Educació, Carla Cebrián, «del que es tracta, en definitiva, és de fer una ciutat més accessible i més inclusiva per a tota la ciutadania.Tot i que és un projecte educatiu, comptarà amb la participació de la resta de regidories per a fer un projecte transversal municipal i participatiu, i que compte amb la implicació de tot el teixit social.»
Els primers pictogrames s’instal•laran als centres escolars del municipi d’infantil, primària i secundària. Cada centre decidirà en quins espais s’instal•laran els pictogrames, atenent la distribució de l’espai i les necessitats de cada comunitat educativa.
En una segona fase, també s’instal•laran pictogrames a l’entrada dels edificis públics com la Biblioteca, l’Ajuntament, els diversos serveis municipals, edificis culturals i espais naturals del municipi, a més dels centres escolars.
PASSOS DE VIANANTS
La senyalització amb pictogrames també es farà a més de 150 passos de vianants de la població, inicialment en tots aquells més pròxims als centres escolars. La senyalització amb textos i imatges té com a objectiu que les persones presten més atenció al moment de creuar i reduir així el risc d’atropellament.
Amb l’objectiu de fer el projecte més participatiu, també s’ha convidat les associacions i col•lectius culturals, esportius i cívics de la població a participar-hi aportant frases positives, que seran retolades als passos de vianants del municipi. Entre les frases proposades se’n farà una selecció que formarà part d’esta iniciativa. Cebrián explica que «a més dels pictogrames que posarem als passos de vianants, voldríem sumar frases positives i constructives, que ens facen reflexionar i que d’alguna manera identifiquen els valors dels diversos col•lectius. Volem que la ciutat, en els seus carrers, parle de la nostra gent.»
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
També en espais públics, com el Mercat i l’Auditori
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Las falleras mayores hicieron un llamamiento conjunto a la fiesta, a la tradición, a la hospitalidad, a conver...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Una delegació de la ciutat francesa viatjarà a Carlet per conéixer la ciutat i aprofundir en l’agermanament
Hi ha 0 comentaris / Llegir més