._000500
Este matí 10 joves d’entre 16 i 21 anys han començat a Carcaixent el programa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) “Jove Oportunitat” (JOOP). La iniciativa està destinada a joves que, havent deixat d’estudiar de manera primerenca i sense obtenir titulació o tenint únicament el graduat en ESO, no estan treballant ni tampoc estudiant en l’actualitat. L’objectiu d’estos tallers és realitzar una acció de coaching als joves amb la finalitat de motivar-los i canviar la manera en què s’enfronten a les seua realitat personal, social i laboral.
JOOP està finançat pel Fons Social Europeu, dins de l'objectiu de millora de l'ocupació del col•lectiu juvenil, però, a diferència d'altres programes que es dirigeixen directament a la cerca d'ocupació, el programa de l'IVAJ pretén que els joves tornen a la seua etapa formativa, per a obtenir una titulació de tècnic mitjà. Per açò, en la seua fase final, després dels mòduls de "coaching actitudinal" i d'orientació laboral, en JOOP es prepararà als joves per a l'examen d'accés lliure a la FP de grau mitjà.
Carcaixent és un dels 54 ajuntaments valencians que s’han adherit a la segona edició d’este programa en el que van a participar un total de 700 joves. Des de l’IVAJ, per l’experiència en els municipis on s’ha desenvolupat, defineixen la iniciativa com «una teràpia de xoc» en la que els indicadors de seguiment avalen el seu èxit: un 70% dels joves que van entrar en el programa ho van concloure i un 74% dels quals ho van concloure havien tornat a la formació o bé estaven treballant als 6 mesos de finalitzar el seu pas per JOOP.
¡Oportunidad, como nuevo! piso en venta en Carlet 75.000 €
Venta directa del propietario, sin comisiones >>> Clic aquí
Les sessions constaran de tallers i dinàmiques grupals, activitats i entrevistes individuals i diverses excursions entre les quals s’inclou dos estades de dos dies en un alberg juvenil i visites a diferents empreses d’acolliment de la província, per a conèixer nous sectors i possibles eixides laborals. Estes visites estaran guiades per un mentor de la pròpia empresa, qui els mostrarà la realitat pràctica del treball que allí realitzen. A més, es preveu que dins dels tallers ordinaris els i les joves reben xarrades de professionals de diversos àmbits, amb els quals podran mantenir una conversa propera. En finalitzar el taller els “joopers” rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran dues jornades de retrobament, passat un temps, per a conèixer la seua evolució després del JOOP. A més, s’està treballant en la possibilitat d’oferir noves opcions formatives que els puguen resultar interessants.
La iniciativa s’ha promogut des de l’Àrea de Joventut, amb la col•laboració de Serveis Socials i Promoció Econòmica. Natxo Escandell, regidor de Joventut, ha estat este matí en la primera sessió per donar la benvinguda als joves del programa i ha destacat «les ganes i la motivació amb la que inicien esta etapa». El regidor, a més, ha remarcat que el JOOP té com a finalitat empoderar als joves i dotar-los de les eines per poder assolir una vida totalment normalitzada, «que siguen capaços per ells i elles mateixos de trobar la seua vocació i que açò els servisca com a motivació per continuar creixent tant professional com personalment».
Ajuntament de Carcaixent