| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 26/07/2024

SECCIONS » Cullera » Cultura » Música

Cullera es prepara per al certamen de bandes que fusiona la música i el cine

Reunirà aquest dissabte a l’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera, la Banda Simfònica Municipal de Madridejos (Toledo) i la Societat Musical Turisense

._000086
De la gran pantalla als escenaris, tot a punt per a tornar a viure un any més el certamen cullerenc que fusiona la música de banda amb el cinema. La XIV edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cine ‘Memorial Rafael Talens Pelló’ se celebrarà la nit d’aquest dissabte als Jardins del Mercat en la que es preveu com un dels esdeveniments musicals de l’estiu més prestigiosos que uneix la gran tradició valenciana de les bandes de música interpretant les millors bandes sonores del sèptim art.
Una edició en la que enguany competiran l’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera, la Banda Simfònica Municipal de Madridejos (Toledo) i la Societat Musical Turisense.
Aquest esdeveniment, que porta organitzant l’Ajuntament de Cullera des de 2010, començarà enguany amb la novetat de la creació del premi a la banda amb millor desfilada. Aquesta arrancarà a les 21 hores amb la desfilada de les bandes participants en el qual cadascuna d'elles haurà d'interpretar un pasdoble de lliure elecció. Aquest premi estarà dotat amb un premi de 1.000 euros. Posteriorment, a les 22 hores, els Jardins del Mercat acolliran les audicions d'on eixirà la banda guanyadora amb un premi de 5.000 euros.
Per part de la Societat Musical Turisense interpretarà el pasdoble de desfilada ‘Ateneu Musical’, de l’autor Mariano Puig Yago, mentre que als Jardins del Mercat la banda sonora serà ‘Miss Saigón, de l’autor C.M. Schönberg/A. Boublil i Arr. de Johan de Meij. L’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera ha triat el pasdoble 'Agüero' de l'autor José Franco i l’obra ‘West Side Story’ (danses simfòniques), de Leonard Bernstein. La Banda Simfònica Municipal de Madridejos actuarà al desfile amb ‘Evocación’ d’Emilio Cebrián, mentre que al certamen interpretarà ‘La isla de las cabezas cortadas’ de l’autor John Debney i Arr. Miguel González.
Fora del concurs actuarà la Banda Jove de l’Ateneo amb el pasdoble ‘Els Pirris’ de Rafael Talens Pelló i la banda sonora ‘Willow’ de l’autor James Horner i Arr. de Miguel González González.
El regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, ha assegurat que es tracta «d’una cita molt marcada a la nostra programació musical de l'estiu que portem oferint ja quasi 15 anys, un esdeveniment que sabem que agrada a les societats musicals i enganxa a un públic que any rere any es delecta amb la millor música del cinema».
El tribunal qualificador d’aquest certamen estarà presidit per la directora d’orquestra i banda Imma Mateu, qui estarà acompanyada pels directors Carlos Garcés i Andrea Gasperín.

L’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera, existeixen indicis per a poder situar la data de fundació de la banda d'Albalat de la Ribera al voltant de 1874, per la qual cosa enguany celebra el seu 150 aniversari. A partir de 1904 l'arxiu municipal conserva diverses notícies que indiquen que la banda tenia un caràcter estable i amenitzava els diferents actes festius que es realitzaven en el municipi, i sota el patrocini municipal va funcionar de manera intermitent fins al cap de la guerra civil. Actualment està dirigida pel director David Moltó Romero.
La Societat Musical Turisense va ser fundada per Francesc Navarro Corell en 1906 després de dos anys d'intens treball. La banda musical estava formada per gent treballadora que a la nit, després d'una dura jornada, anava als assajos per a formar un incipient grup musical, que amb el pas dels anys s'ha transformat en una gran banda. El seu director és José Salmerón Alemany, qui també exerceix com a professor de l'aula d'orquestra/banda i flauta travessera del centre reconegut d'ensenyaments professionals ‘Jose Onofre Díez Monzó de Montserrat’.
La Banda Simfónica Municipal de Madridejos (Toledo) situa el seu origen a la fi del segle XIX, amb la fi de les guerres carlistes, la posterior desmobilització de les unitats militars que la van integrar i la constitució d'acadèmies de música formades per músics professionals d'aquestes unitats. En l'actualitat, a part de les seues actuacions populars en fires, els concerts de Nadal, Primavera, la Verge d'agost i Santa Cecilia, ha ampliat notablement la seua activitat amb la participació en diversos festivals de bandes dins i fora de l'àmbit local. Està dirigida pel director José Antonio Blasco Lambíes.
Ajuntament de Cullera



._000525VID
 
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.