| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 03/11/2022

SECCIONS » Guadassuar » Cultura » Exposicions

El Centre Cultural de Guadassuar obri les portes a l’exposició de Rafael Armengol

Exposició de les seues obres més representatives de les sèries “Sant Sebastià de Ribera”, “Temps de pandèmia”, “Lou Andreas-Salomé”, “Hipàtia d’Alexandria” i “A Vicent Andrés Estellés”


._000814
La inauguració de la mostra tindrà lloc el divendres 4 de novembre, a les 19:30 h, al Centre Cultural de Guadassuar (placeta de les Monges, 2), i es podrà visitar fins al 3 de gener de 2023, de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h.
Rafael Armengol és un pintor valencià, nascut a Benimodo (Ribera Alta), on viu i treballa. Va estudiar a l’Escola de Belles Arts de València. El 1962 exposà obres seues a la Sala Mateu del Cap i Casal juntament amb els seus coetanis Manuel Boix i Artur Heras per quarta vegada. Això només era l’inici d’una dilatada vida d’exposicions i el gran treball que faria. També de la demostració de l’orgull per la gran mestria que podem trobar en els pocs quilòmetres que separen Benimodo de l’Alcúdia o Xàtiva, orígens dels altres dos grans treballadors de l’art modern els noms dels quals, durant molt de temps, van anar lligats al d’Armengol. Així doncs, l’artista de Benimodo començà la seua prolífica carrera fa més de seixanta anys i, des de llavors, es va convertir en pioner de la innovació des del punt de vista plàstic, però també des de l’anàlisi del color i la seua modulació en la pintura. Una investigació sobre la qual ha construït el seu segell artístic, que fins al pròxim mes de gener, es podrà veure a Guadassuar.
L’any 2011 el van nomenar acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València per la seua consolidada trajectòria artística, i per les seues destacades investigacions i experiències en l’àrea dels llenguatges pictòrics.
En la mostra de Guadassuar exposa obres sobre sant Sebastià, una sèrie que l’artista ha realitzat sobre molts dels sants sebastians de Josep de Ribera i que ha trobat entre gravats, obres i dibuixos del pintor de Xàtiva. «Ribera feia molts apunts i, per això, n’he trobat molts dibuixos, però també quadres amb pintura a l’oli, com el del Museu de Belles Arts de València o els dels museus del Prado o Sevilla. Aquesta és la meua manera de concebre un quadre», explica Armengol. També ens mostra la sèrie de Vicent Andrés Estellés, gran amic de l’artista, i a qui la dedica.
Recentment, va dissenyar conjuntament amb Lluc, fill de Didín Puig, l’escultura dedicada a l’escriptora i activista cultural, veïna de Benimodo i gran amiga seua, que, casualitats de la vida, va nàixer a Guadassuar. L’escultura està exposada a l’entrada de l’institut de secundària que porta el seu nom, per decisió unànime de l’Ajuntament de Guadassuar i el mateix centre educatiu.
Rafael Armengol és un dels artistes plàstics més rellevants del panorama cultural valencià i el poble de Guadassuar està orgullós que haja acceptat exposar la seua obra al Centre Cultural de la localitat.
Ajuntament de Guadassuar
 

 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.