| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 26/03/2022

SECCIONS » Sueca » Educació i formació

El Centre d’Adults Miquel Rosanes de Sueca ha pogut realitzar la primera mobilitat Erasmus+ a Itàlia

“El nostre alumnat ha tingut ocasió de poder visitar les ciutats de Brescia, Verona i Venècia”


._000723
El passat 20 de febrer, i després de dos anys de reunions virtuals, un grup de 10 estudiants de totes les edats  i dos professores del Centre CPFPA Miquel Rosanes de Sueca viatjaren a Itàlia. Allí els esperaven la resta de socis del projecte Erasmus del qual el centre és coordinador: “Anglés i TIC: un enfocament  interdisciplinari”.
Els centres col·laboradors d’altres parts d’Europa són: APS Brainery Academy d’Udine a Itàlia, Cooperativa Manetti d’Itàlia, l’Istituto di Istruzione Superiore "Don Milani" de Brescai a Italia, l’ONG Vezirkopru Genclik ve Kultur Dernegi de Turquia i el centre Utenos svietimo centres de Lituània. També és col·laborador el centre d’FPA Enric Valor d’Alzira.
L’IIS Don Milani, on han tingut lloc els encontres, es troba ubicat a la població de Montichiari que es província de Brescia. Ací, a la mateixa població els va rebre la directora del centre Claudia Covvri, qui ens va parlar de l’institut, on s’imparteixen les classes des de les vuit del matí fins les deu i mitja de la nit. Els nivells que passen per allí són la Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional, Idiomes, Educació a distància i Educació d’adults.
A continuació també els rebé l’alcalde de la població Marco Togni amb la regidora de cultura. Ens van parlar ambdós del seu municipi, una ciutat amb uns 25.000 habitants i amb uns edificis antics espectaculars. Ens assabentarem de la seva història, de la seva indústria, de l’agricultura i el gran patrimoni cultural.
El nostre alumnat ha tingut ocasió de poder visitar les ciutats de Brescia, Verona i Venècia. Al mateix temps han pogut assistir a les classes que ens havien preparat a l’institut i conèixer gent de tot arreu amb la qual cosa han pogut practicar l’anglés, un dels objectius del projecte.
L’activitat que més ha agradat a tots els participants ha sigut la d’exposar cadascun dels aspectes culturals que havien preparat. Han conegut aspectes de folklore, cuina, música i demés de Lituània, Turquia i Itàlia amb molt de respecte i curiositat.
En concret l’alumnat de Sueca va parlar de la taronja, de la paella, dels vestits típics valencians, de les mascletades i la nit del foc, la truita amb creïlles, les platges de València, els mercats al carrer i els balls populars. Tots ben satisfets acabarem la exposició amb l’actuació d’un alumne que tocà Ramonet amb la dolçaina.  
En aquesta mobilitat els objectius com el desenvolupament de les competències en llengua anglesa i fer ús de TIC ha estat més que superat.
L’alumnat assegura haver-se sentit com una part la ciutadania en les societats en un espai europeu. S’han sentit valorats fora del seu ambient i açò els ha donat una empenta per a l’aprenentatge al llarg de la vida.
CPFPA Miquel Rosanes

 

._000562

._000351
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.