El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca trenca barreres
El col·lectiu Espurna, dedicat a la integració social i laboral de persones amb diversitat funcional, participa en la 58 edició amb el Restaurant Boga de Gandia
El Restaurant Boga (Gandia) és un projecte gastronòmic inclusiu de la Fundació Espurna. Dani Martí, un dels cuiners membre del col·lectiu, i Javier Montoro, cap de cuina del restaurant, han estat els encarregats de representar el restaurant de la Safor en la 58 edició del Concurs.
La seua cuina mediterrània està especialitzada en arrossos. “L'arròs, i la paella especialment, és un dels plats principals de la nostra proposta. Tots els nostres clients queden encantats amb el plat i això va encoratjar-nos a presentar-nos a certàmens gastronòmics” expliquen des de la fundació.
En este sentit, esta no ha estat la primera competició gastronòmica en què han participat. En 2016, el restaurant va alçar-se amb el primer premi, en la 42 edició del Concurs de Fideuà de Gandia.
Del 80 al 85% dels treballadors de la plantilla de l'establiment són gent amb diversitat funcional. Els membres de la fundació assumeixen les mateixes responsabilitats que qualsevol altre professional d'hostaleria, com a cuiners o com a personal de sala, baix la tutela i supervisió del cap de cuina i el cap de sala. “Es tracta d'una aposta per la integració completa, social i laboral, tot en un” apunten des de la fundació.
El regidor delegat del Concurs, Vicent Baldoví, celebra este vessant social del Concurs. “El nostre Concurs té una acceptació impressionant entre el públic no només de Sueca, sinó del món sencer, i una projecció mediàtica enorme. És genial que des d'ací puguem contribuir a la normalització i la sensibilització cap a les persones amb diversitat funcional” ha conclòs.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
L'alcalde de Sueca Dimas Vázquez i la regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de S...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
S'ha presentat hui al paratge de la Montanyeta dels Sants la 54 edició del Concurs Internacional de Paella Val...
Hi ha 1 comentaris / Llegir més
-
Més de 1.200 racions de paella valenciana, cuinada segons la recepta del Concurs Internacional de Sueca, es va...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més