La pel•lícula, dirigida per Alba Forés i Rubén Soler es presenta demà divendres 4 d'octubre en el Centre Cultural d'Almussafes. La projecció, centrada en el major desastre ecològic del País València de les últimes dos dècades, s'oferirà a partir de les 22.30 hores. Entrada gratuïta per a disfrutar d'un projecte que retrata un drama humà i mediambiental de grans dimensions.
'L'estiu mes negre' recorda i analitza les causes i les conseqüències dels incendis forestals que van cremar més de 50.000 hectàrees entre el 28 de juny i el 7 de juliol del 2012.
El documental, dirigit per Alba Forés i Rubén Soler, s'ha produït gràcies a un projecte de micromecenatge i tracta d'explicar les conseqüències d'uns incendis devastadors que van afectar 20 municipis valencians en un perímetre de 150 km. I van obligar a desallotjar a un total de 2.000 persones per culpa dels focs iniciats en Talls de Pallars (Vall de Cofrents) i Andilla (els Serrans). Les flames van afectar un total de nou espais de la xarxa Natura 2000 i les columnes de fum provocades pel foc eren visibles des de l'espai.
Els directors d'este projecte que visita Almussafes este divendres han volgut arreplegar els testimonis dels que van viure l'experiència en primera línia de foc i, amb ells, recordar què va passar, valorar l'abast dels fets i apuntar alternatives de futur per a evitar un altre gran incendi forestal.
“El documental desperta el debat allà on va, ja que el medi ambient no està exempt de polèmica i el públic està àvid de respostes”. Per això, després de la projecció, s'obrirà un col•loqui que dirigiran els propis codirectors.
Completament relacionat amb el citat documental, a les 8 de la vesprada el Centre Cultural d'Almussafes acollirà l'exposició gràfica titulada “Igneo, els dies del foc”, en la que el fotògraf Álvaro Pina mostrarà una visió esperançada sobre la vida després del gran incendi que, en tan sols 72 hores, va calcinar el doble de superfície forestal que en els últims 10 anys en tot el nostre territori.
Ajuntament d'Almussafes