El nou monitor de la Conselleria de Sanitat i les proves amb PCR baixen en 104 els contagiats pel COVID-19 a la Ribera

Sábado, 30 de mayo de 2020 | e6d.es
• El Departament de Salut de la Ribera comptava amb 592 possibles positius, perň el nou monitor indica que actualment són 488 els afectats per la pandčmia

._000723
La nova forma de publicar les dades en la pàgina web de la Conselleria (consultar ací) ofereix informació del total de casos positius acumulats, diagnosticats a través de PCR i la seua taxa d'incidència. A més, s'inclou el nombre de casos positius dels últims 14 dies i la taxa d'incidència en cada població en aquest període, mostrant així la incidència actual de la pandèmia. En aquest apartat es mostrarà també el número de morts per coronavirus en cada localitat i la taxa en funció del nombre d'habitants. D'aquesta manera, es pretén oferir una anàlisi tant diacrònica, amb les dades acumulades des de l'inici de la pandèmia, com a sincrònic, és a dir, amb la visualització de la incidència del coronavirus en l'actualitat en cada municipi.
Estes noves dades i les proves molt més fiables a través de PCR han mostrat que el Departament de Salut de la Ribera té menys positius en COVID-19 dels que en un inici es pensaba. La xifra de posibles contagiats estaba en 592 el passat dijous 28 de maig, pero amb el nou monitor presentat per la Conselleria en el qual els mostren els resultats obtinguts per PCR i per pobalcions situen esta xifra en 488.
Açò indica que a data de 29 de maig els contagiats amb COVID-19 al Departament de Salut de la Ribera descendeix en 104 persones i se situa en 488, baixant la taxa a 18,79 positius per cada 100.000 habitants.

Criteris per a la publicació de les dades
S'ha considerat com a ubicació més fiable per a visualitzar l'impacte del COVID-19 en la Comunitat Valenciana aquella que es coneix com a ubicació de risc, és a dir, la que figura en l'enquesta epidemiològica per a fer un seguiment del virus i les actuacions pertinents en matèria de salut pública. Aquesta informació d'ubicació de risc pot diferir, en comptades ocasions, amb la ubicació de residència dels casos, informació que s'obté a través de les dades que figuren en el SIP i que, en algunes ocasions, no es correspon ni amb el lloc de contagi ni amb la permanència d'aquest cas al llarg de la malaltia.
Així doncs, es considera que és més apropiat usar la ubicació de risc per a guiar millor les actuacions a realitzar, tant en vigilància epidemiològica com en control de la infecció i, per tant, permet oferir a la ciutadania una visió més ajustada de la incidència del virus al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana.
Les dades s'oferiran periòdicament, si bé necessitaran un decalatge d'entre 24 i 48 hores per a ser carregats en la pàgina web amb major fiabilitat. No obstant això, és necessari recalcar que les dades amb gran nivell de desagregació, com succeeix amb els municipis i també amb els departaments, són molt sensibles a qualsevol mínima variació que es pot produir a causa de diverses causes (retards en la notificació, ajustos de resultats de laboratoris, assignació de casos desconeguts o major definició en la informació de les enquestes), per la qual cosa poden produir-se xicotetes variacions que necessiten ser verificades per a traslladar la informació de la forma més veraç possible.
D'aquesta manera, l'interval d'actualització permet la reassignació de casos acumulats totals i casos acumulats en els últims 14 dies en el 99,95% dels casos.
Aquestes dades són, com fins ara, visibles gràcies a la col·laboració amb el Institut Cartográfic Valencià, dependent de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i els fitxers es poden descarregar en la pàgina web de GVA Oberta.
E6D


._000620

._000752