| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 30/04/2018

SECCIONS » General » Urbanisme, infraestructures i habitatge

El Pla de Camins de la Diputació invertirà 12 milions i incorpora les peticions dels municipis

Els Ajuntaments podran mancomunar una part o el total de l'ajuda que els correspon per a escometre projectes més ambiciosos


._000500
._000523
El Pla de Camins i Vials (PCV) de la Diputació de València torna amb 12 milions d'euros a distribuir en dos anys. Així consta en les bases de la convocatòria, ja publicades en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), que contemplen mantindre la quantitat a repartir que va fixar l'últim programa bianual, així com mantindre els mateixos criteris de repartiment.
La novetat la marcaran, en aquesta ocasió, els ajuntaments. Amb l'objectiu d'anar millorant les diferents línies de subvenció que elabora la corporació provincial, l'àrea de Carreteres ha mantingut una actitud d'observació i escolta que ara es tradueix en la incorporació d'algunes de les peticions que els alcaldes i alcaldesses de la província han vingut assenyalant, amb la finalitat d'optimitzar l'aprofitament dels recursos, al mateix temps que s'agiliten els tràmits de la convocatòria.
Així, la possibilitat de mancomunar una part o el total de l'ajuda, fruit d'un acord entre dos o més municipis, per a l'execució conjunta d'obres o l'adquisició de maquinària, és ja una realitat que es contempla en les noves bases. En elles s'especifica el procediment a seguir en aquests casos, que passa per aconseguir un acord entre els ajuntaments interessats pel qual se cedeix l'import necessari a la mancomunitat, que serà qui tramite la sol·licitud de la subvenció i qui l'execute.
Aquesta característica, combinada amb el caràcter bianual del pla, afavoreix que els municipis més xicotets tinguen una major capacitat per a realitzar obres o projectes més ambiciosos, amb la garantia que els diners arribarà dins del termini i en la forma escaient. Un impuls a l'autonomia municipal que es complementa amb un altre canvi: seran ara els ajuntaments els qui presenten un visat dels projectes per part del col·legi professional corresponent, en lloc d'haver d'esperar al fet que siga la mateixa Diputació qui s'encarregue d'açò, la qual cosa suposa dipositar una major confiança en els alcaldes i alcaldesses de la província i reduir temps.

Una col·laboració institucional fluïda
Del full de ruta marcat per Jorge Rodríguez a l'inici de la legislatura es desprenia que la col·laboració institucional no havia de ser vista com una cosa que ‘entorpira’, sinó com una eina que millorara la transferència de recursos i l'engegada d'actuacions que milloraren la qualitat de vida de la ciutadania. És per açò que aquestes bases han contemplat també algunes modificacions que augmenten la flexibilitat a l'hora de donar forma als projectes municipals.
La possibilitat de fer modificacions de les unitats d'obra una vegada que aquesta ha sigut ja adjudicada és una altra de les respostes a eixa necessitat. Si ben no es podran fer canvis en el projecte, les noves regles permeten que els municipis puguen ‘jugar’ amb les prioritats o imprevists que puguen existir, sempre que la rectificació estiga degudament motivada.
Per acabar, amb la finalitat de facilitar la relació entre municipis i Diputació, l'àrea de Carreteres treballarà en aquesta edició amb l’app ‘SomFoto’, una aplicació per a dispositius mòbils amb la qual els municipis ja van haver de familiaritzar-se en altres plans d'ajuda de la corporació, i que ara es recupera per al pla de camins i vials, de manera que el procés de documentació de projectes amb fotografies geolocalitzades s'homogeneïtze i evite maldecaps als tècnics municipals.

Criteris justs i objectius
El PCV per al bienni 2018-2019 manté la xifra (6 milions d'euros en 2018 i altres sis en 2019) i el mateix prisma d'objectivitat i eficàcia que es va donar en el repartiment de l'edició anterior. A cada entitat local li correspondrà, per tant, una assignació en funció d'aquests quatre criteris: població, longitud de camins rurals, superfície del terme municipal i percentatge mínim per municipi.
Amb aquest barem, tots els municipis de fins a 50.000 habitants, entitats locals menors i mancomunitats de la província de València podran formular sol·licituds per a realitzar la pavimentació de camins i vies rurals de titularitat municipal, titularitat pública o domini públic; la pavimentació o reasfaltat de vies públiques urbanes; o l'adquisició de maquinària específica per a construcció i conservació de camins. 
DIVAL
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.