| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 24/08/2018

SECCIONS » Algemesí » Social

Israel i Palestina, juntes en nom de la cultura en la Festa d'Algemesí

L'alcalde palestí de Beit Sahour i representants de l'Organització Israelita d'Agents Culturals es donen cita en la Festa de la Mare de Déu de la Salut


Israel i Palestina estaran presents en l'Assemblea General de la ICCN 2018, que se celebrarà entre el 6 i el 8 de setembre en la ciutat valenciana d'Algemesí. L'alcalde de Beit Sahour, una xicoteta població propera a Betlem, i el director d'Arts Escèniques i Produccions de l'Organització Israeliana d'Agents Culturals de les Autoritats Locals es donaran cita en el marc de les activitats organitzades amb motiu de la trobada internacional de les ciutats patrimoni de la Humanitat. Sens dubte, un esdeveniment que posa de manifest el potencial de la cultura com a mediador mundial entre civilitzacions.
En el marc de les sessions de treball que tindran lloc durant l'Assemblea General, on cada delegació presentarà el seu patrimoni o algun element de la seua cultura local, el representant israelià parlarà sobre la ciutat de Rehovot, la seua història, patrimoni i projecció de futur. D'altra banda, la delegació palestina exposarà el treball realitzat en la ciutat de Beit Sahour per part del govern local per a consolidar i promoure entre la població les festivitats i celebracions locals heretades dels seus avantpassats. Moltes d'elles d'origen cristià, estan relacionades amb la nativitat de Jesús i la vida de la Mare de Déu.
Moltes de les manifestacions de la Festa de la Mare de Déu agrupen, igual que altres festivitats valencianes com el Corpus o el Sexenni de Morella, diferents representacions de l'Antic i Nou Testament, aglutinant elements comuns de les religions jueva i cristiana; per exemple, els martiris, els personatges bíblics i les representacions tan emblemàtiques de la Festa d'Algemesí, com són l'arca de l'aliança, el candeler dels set braços o “la parreta”, el gran xanglot de raïm que representa la fertilitat d'Israel.
Atés que l'Assemblea coincidix amb la celebració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut, les diferents delegacions podran observar en viu les processons en les quals es representen totes aquestes manifestacions esmentades, considerades nexe comú entre la religió jueva i la cristiana. Una altra mostra més que la cultura, més que distanciar als pobles, els uneix en un passat comú del qual totes les civilitzacions són hereves.

Assemblea General de la ICCN 2018

La Xarxa de Cooperació Interurbana per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial (ICCN, per les seues sigles en anglés) és una organització internacional de governs locals i institucions culturals que busca la protecció del patrimoni cultural immaterial a tot el món i el foment del desenvolupament local sostenible. L'organització celebra una trobada anual i aquest 2018 serà celebrada a Espanya amb el suport econòmic de Turisme Comunitat Valenciana. 20 delegacions de tots els racons del món participaran en les sessions de treball, sota el lema "Vull conéixer el teu patrimoni". Aquesta és la primera reunió de la ICCN que se celebra a Espanya. En edicions passades, l'Assemblea General ha tingut lloc a Gangneung, República de Corea; Dubrovnik, Croàcia; Isfahan, Iran; Cachtice-Kopanice, Eslovàquia; Palerm, Itàlia; i Pequín, la Xina. La trobada d'enguany conclourà amb el traspàs del testimoni a la ciutat palestina de Beit Sahour, qui serà l'amfitriona de l'Assemblea de 2019.
Museu de la Festa Algemesí


 

._000525


._000540
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.