._000278
La Fira Gastrònomica de l'Alcúdia compleix 20 anys. El president de la Fira, Lluís Ribera, informa que aquesta edició serà especialment valorada tant pels visitants com pels expositors que participen en ella. La inauguració serà el dijous 8 d’octubre, a les 7 de la vesprada, al parc de la Fira Gastronòmica, davant el Portal de la Fira. Assistiran representants de les entitats patrocinadores, junt l'alcalde de l'Alcúdia Robert Martínez, el president de l’Associació Fira Gastronòmica Lluís Ribera, Corporació Municipal, col•laboradors...
I tot seguit quedarà oberta al públic. La Fira es celebrarà durant els dies 8, 9, 10, 11 i 12 d'octubre. Estarà oberta al públic de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 22.00 hores. Ubicada al parc de la Fira Gastronòmica, junt al carrer Fra Junípero Serra, i com a novetat enguany les atraccions infantils es situaran al final de tota la Fira, sent la primera vegada des de que la Fira va canviar d'úbicació que estarà tot junt, la Fira Gastronòmica a continuació el Porrat i per últim la fira d'atraccions infantils. En arribar a la Fira es podran adquirir bons per poder accedir a les degustacions dels productes exposats, tant de beure com de menjar. El bo s’acompanya de copa i plat on poder tastar tot allò que podrà el visitant comprar i endur-se a casa.
Estarà obert des de les 10 del matí fins les 12 de la nit. En hores de dinar i a la nit es tancarà el recinte de la Fira, deixant obert l’Espai de Restauració on s’oferiran menjars tradicionals i continuarà donant-se degustacions de tapes.
Seté Concurs De Putxero Valencià i Postres de Kaki de la Ribera
El concurs que es presenta pretén difondre entre el gran públic, amb la col•laboració dels més importants professionals de la restauració valenciana, un plat magnífic i tradicional de la gastronomia valenciana.
Al mateix temps es va a estimular la creativitat dels participants invitant-los a dissenyar uns postres amb el nostre KAKI de la Ribera del Xúquer.
El concurs va dirigit a restauradors professionals de la Comunitat Valenciana que tinguen la representació d’un restaurant que hauran d’acreditar al moment de la inscripció. Les places són limitades, i es tindrà en compte l’ordre d’inscripció.
Els participants elaboraran un putxero valencià (olla), que constarà de dos parts: la primera, el putxero pròpiament dit i un arròs fet amb el brou de coure els ingredients, i la segona, un postre que inclourà en la seua elaboració Kaki de la Ribera.
Els concursants participaran obligatòriament en ambdues modalitats.
Els ingredients bàsics de la recepta seran: garreta de vedella, cansalada, ossos rics en mèdul•la, blanquet, pollastre i/o gallina, pilota (magre de porc, pa ratllat, ou, mantega de porc, julivert i espècies), cigrons, creïlles, xirivia, cardet i nap. A més a més dels característics de la zona del restaurant.
Els ingredients i estris necessaris per a la confecció dels plats seran per compte dels participants. Cal elaborar, per a la degustació del jurat, un mínim de 6 racions per cada plat que es presente.
Fira Gastrònomica
de l'Alcúdia
._000330