| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 09/11/2022

SECCIONS » Sueca » Cursos, jornades, tallers » Salut i Sanitat

La Fundació SASM celebra la III Jornada de Bones Pràctiques Professionals en Salut Mental

La presentació de la Jornada ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez


._000006
La Fundació SASM de Sueca, que atén persones amb algun tipus de trastorn mental, ha organitzat la tercera edició de la Jornada de Bones Pràctiques Professionals, en esta ocasió amb el títol Pràctiques no coercitives en entorns residencials. És possible?. L'objectiu d'esta iniciativa és el de compartir mètodes pioners en l'abordatge de problemes de salut mental existents a la Comunitat Valenciana des d'una perspectiva multidisciplinària.
La presentació de l'acte ha comptat amb la presència del patró i secretari-administrador de la Fundació SASM, Vicente González, i de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui ha agraït la invitació, “de nou, poseu l'accent i la intenció a aconseguir que l'entorn en el qual viuen els usuaris i usuàries d'este centre, i el seu equilibri emocional, siga el més òptim possible. Busqueu sempre l'excel·lència en el vostre treball i això vos converteix en un exemple a seguir per altres centres i recursos a nivell autonòmic i nacional. En un temps en el qual l'atenció a la Salut Mental ha adquirit un major protagonisme, és d'admirar com la Fundació SASM continua treballant buscant fórmules per a millorar encara més el servei que ja presta, inclusiu i de qualitat”. L'alcalde ha remarcat també en la seua intervenció el paper destacat que exerceix Sueca en l'atenció a persones amb trastorn mental.
En la Jornada, a la qual han assistit professionals de la Comunitat Valenciana, però també d'altres autonomies com ara Castella-la Manxa i Andalusia, es busca fomentar la comunicació entre professionals en salut mental i promoure l'ús de mesures no coercitives en la pràctica professional. “Per a això, hem convidat a persones representatives del sector. Nosaltres també, des de la Fundació, exposarem la nostra vivència, la nostra experiència, a fi d'intentar millorar les nostres pràctiques basades en els drets humans de les persones amb les quals treballem. En resum, busquem aprendre i aportar el nostre granet d'arena”, ha explicat Jesús Javier Rienda, terapeuta ocupacional de la Fundació SASM i coordinador de l'organització de la Jornada.
Com a ponents, han participat: Javier Mora, psicòleg i responsable autonòmic del programa residencial de la Fundació Pública Andalusa per a la Integració Social de Persones amb Malaltia Mental (FAISEM); Salvador Expósito i Jesús Rienda, membres de l'equip de treball Investigació, Publicacions i Congressos de la Fundació SASM; i Juan Lázaro, director/gerent del Centre de Referència Estatal d'Atenció Psicosocial en Persones amb Trastorn Mental Greu (CREAP) - Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) .
Per la seua banda, han participat en la Taula de Debat posterior: Elena Albert, directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives; Andrés López, psiquiatra de la Fundació Pública Andalusa per a la Integració Social de Persones amb Malaltia Mental (FAISEM); Antonio Galbis, psiquiatra de la Fundació SASM; Sonsoles Mata, magistrada-jutge del Jutjat de Primera Instància núm. 28 de València; i David Marqués, director de l'Àrea de Salut Mental de la Fundació SASM.
Ajuntament de Sueca



._000690

._000700
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.