| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 12/01/2020

SECCIONS » General

La renda real dels professionals del camp és un 37 % inferior a la mitjana nacional del conjunt de tots els sectors

LA UNIÓ assegura que en la Comunitat Valenciana tenen un dels rendiments nets mitjans agraris més baixos de tot l'Estat

._000600

._000707
LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders, després de revisar les dades de l'Agència Tributària sobre els rendiments agraris nets declarats en 2017 (últim exercici disponible), constata que els rendiments nets mitjans agraris dels declarants en la nostra activitat en la Comunitat Valenciana se situen en 9.955 euros, només per dalt de cinc comunitats i molt lluny de la veïna Múrcia que encapçala el rànquing amb 15.703 euros.
De les dades recaptades per LA UNIÓ es desprèn que els declarants que viuen fonamentalment de l'activitat agrària es troben un 36,5% per davall de la mitjana de la base imposable declarada en els altres sectors. A més, a mesura que disminueix la grandària de la població, decreixen també de manera progressiva tant els rendiments del treball, com els rendiments de les activitats econòmiques.
Segons la informació tributària a la qual ha tingut accés LA UNIÓ, a Espanya, en l'exercici fiscal 2017, hi hauria un total d'1.042.414 declarants d'ingressos agraris. Per al 81,2% d'aquests, els seus rendiments agraris representarien menys del 50% del total de totes les seues activitats i, en el conjunt, només generarien el 35% del rendiment net total agrari declarat a Espanya.
Per part seua, els 195.714 que sí que tindrien en l'activitat agrària la seua activitat principal, haurien declarat eixe any uns rendiments nets mitjans de 11.707 euros, xifra que és un 36,5% inferior a la del conjunt de rendiments, imputacions de renda i altres components de la base imposable total del conjunt de les activitats declarades a través de l'IRPF. Amb lleugeres variacions, les xifres segueixen la mateixa tònica entre els exercicis 2014 i 2017, per la qual cosa es pot considerar un escenari general.
 
Bretxa entre el rural i urbà
Aquesta bretxa econòmica que separa a llauradors i ramaders d'altres ciutadans, afecta també al medi rural respecte de l'urbà. Així, en el mateix exercici 2017, mentre que els rendiments mitjans del treball declarats en les poblacions de més de 500.000 habitants van ser de 26.360 euros, en els municipis més xicotets -per davall dels 1.000 habitants- la mitjana va estar en 13.437 euros. Igualment es comporten els rendiments d'activitats econòmiques, que es van col•locar en els 16.774 de mitjana en les grans poblacions, enfront dels 5.932 euros de les de menor dimensió.
La tendència és a més progressivament decreixent a mesura que la grandària de la població disminueix i també constant en el temps, ja que dades similars poden trobar-se en els exercicis precedents.
 
Millorar les eines estadístiques
La situació que reflecteixen les dades fiscals, per a LA UNIÓ la més ajustada a la realitat, contrasten significativament amb els indicadors de renda que maneja el Ministeri d'Agricultura i per a l'any 2017 llançaria una renda agrària per unitat de treball de 33.433 €.
L'organització coneix que les estimacions del Ministeri relacionades amb la renda agrària s'elaboren conforme a les normes de la UE, no obstant això, considera que les eines estadístiques han de millorar-se quan condueixen a conclusions tan allunyades de la realitat que es viu en el camp. En aquest sentit, LA UNIÓ ha plantejat una revisió dels indicadors de renda agrària del futur Pla Estratègic de PAC que incloga, també, els rendiments nets declarats pels llauradors a l'Agència Tributària. En cas contrari, s'estaria partint d'un diagnòstic erroni quant a aconseguir l'objectiu de millorar les rendes dels llauradors.
D'altra banda, LA UNIÓ creu necessari mantenir un Ministeri d'Agricultura i també un altre sobre el repte demogràfic, la funció principal del qual hauria de ser el d'abordar els motius que condueixen al desfasament econòmic entre el medi rural i l'urbà i que, amb la infradotació en infraestructures i serveis bàsics, són la raó fonamental del despoblament i l'abandó de l'Espanya Buidada. En tot cas, aquesta és una situació que hauria de ser escomesa amb urgència pel nou Executiu.
LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders
 

._000715

._000681

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.