L'Alcúdia i Benifaió protagonistes este cap de setmana en "Entre Comarques"
Les visites tenen un preu de 4€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica
El programa de rutes guiades de la Diputació visita La Ribera Alta i la Vall d’Albaida. L’Alcúdia ‘de Pam a Pam’, el patrimoni cultural de Benifaió, l’Olleria, ‘l’ànima del vidre’ i Aielo de Malferit, ‘bressol de Nino Bravo’, les propostes d’Entre Comarques per al cap de setmana
ENTRE COMARQUES 2016 descobreix aquest cap de setmana els atractius turístics de quatre municipis de la Ribera Alta i la Vall d’Albaida. El pròxim dissabte 21 de maig el programa de rutes guiades de la Diputació de València ens proposa recórrer ‘de pam a pam’ els nuclis històrics de L’Alcúdia i Benifaió. Diumenge 22 la proposta d’oci es trasllada a la Vall d’Albaida, on els visitants tindran l’oportunitat de conèixer alguns dels racons més encisadors de l’Olleria, cap i casal del vidre i, ja de vesprada, visitar de la localitat d’Aielo de Malferit, bressol del cantant Nino Bravo.
Per a participar en ENTRE COMARQUES cal inscriure's a: http://bit.ly/1Qw6ofA.
Les visites tenen un preu de 4€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica.
Matí 10.30 > L’Alcúdia 'Pam a Pam' (Etnobotànica, Tradició i Cultura).
Comença en la plaça de l’Ajuntament amb la visita a l’exterior de l’ermita de Sant Antoni i antic portal de la població, on ens espera la vidiella (Clematis flamula) i les seues històries. Continua pel mateix carrer fins al parc de la Sénia (monument al llaurador) que antigament estava situada dins de la séquia Reial. Des d’aquest punt, la ruta camina pel costat de la séquia Reial fins al pont de Santa Bàrbara per a visitar l’indret de l’antic convent franciscà anomenat hui l’Hort de Manus tot envoltat de sàlvia i d’espígol així com l’aqüeducte de Santa Bàrbara conegut localment com la mota dels arcs, santuari de la falaguera de pou.
A partir d’ací, la ruta desfà camí i retorna al poble per mostrar-nos l’antic carrer de les Moreres, la casa de Calvo Acacio i la casa de la Solera que guarda la col·lecció d’instruments musicals del mestre Celdrán.
La següent visita, és la plaça del País Valencià, des d’on comença el traçat de la senda dels barrancs i on el pi, la muralla medieval i l’antic rebost omplint aquest espai, en altre temps vital i dinàmic, de la població. Seguidament i ja pels carrers del nucli antic es visita la plaça de la Malva, antic lloc de mercat, l’església i la plaça del Fossars on dormen les velles casuarines. I, continuant pels carrers del voltant arribarem al portal de València, al costat del carrer Major i del Calvari on en temps de la festa del Pilar s’escampa el llentiscle pel carrer.
La ruta s’endinsa per l’antic ravalet fins a les runes del convent de Sant Pere, on s’aixopluga la boqueta de dragó, plaça de Tirant lo Blanch i Casa de la Cultura amb les pintures de Manolo Boix i els noms dels primers pobladors.
Vesprada 16.30 > Benifaió (ruta urbana)
Ruta pel nucli antic de Benifaió, fent parada, entre d’altres, en els següents espais:
ESGLÉSIA DE SANT PERE APOSTOL: Tercera església construïda al mateix solar; l’any 1770 s’inicià la seua construcció que finalitzà el 1783. Posseïa una important col·lecció pictòrica d’obres de Vicente López, desapareguda l’any 1936. Substituí la parròquia d’Espioca, de la qual era filial juntament amb Alginet i Almussafes.
MERCAT MUNICIPAL: La construcció del mercat municipal, obra de l’arquitecte Emili Artal, d’estil racionalista, amb relleus de l’escultor Vicent Beltran Grimal, ambdós suecans, constituí tot un esdeveniment per a l’època (1929). Substituí el mercat desmuntable que quotidianament s’instal·lava a la plaça Major.
SAFAREIG MUNICIPAL I CREU DE TERME: La creu de terme s’erigí l’any 1901 en commemoració a l’entrada del segle XX, al raval del poble. Emplaçada a la mateixa entrada de la font de la Carrasca, que formava un petita llacuna, el 1926 es van inaugurar les obres per condicionar-la com a safareig municipal. Es fa el festeig “del pato” Restaurada recentment.
Matí 10.30 > L’Olleria
De matí i des de les 10:30 a l’Ajuntament, l’Olleria mostrarà als visitants l’església de Santa Maria Magdalena, el Teatre Cervantes, la Casa Santonja o el convent dels Caputxins i els oferirà un refrigeri en acabant.
Vesprada 16.30 > Aielo de Malferit
De vesprada, a les 16:30. De vesprada a partir de les 16:30 Aielo de Malferit guiarà els visitants pel Palau dels Marquesos, l’actual ajuntament i els seus museus com el de ceràmica d’Elvira Aparicio o el d’història local d’Aielo per acabar al museu de Nino Bravo.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Óscar Navarro, persident del Consorci de la Ribera: 'Sumem recursos turístics per a aprofitar sinèrgies i gene...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Ribera Turisme et descobreix la singular Setmana Santa als municipis del Xúquer, este cap de setmana visitem T...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels Ajuntaments
Hi ha 0 comentaris / Llegir més