| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 04/10/2018

SECCIONS » Sueca » Cultura » Educació i formació

L'Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster de Sueca inaugura el nou curs

Sumant dos tallers, sobre una de les seues obres pòstumes i sobre les noves formes de comunicació

._000572
 
Este dijous s'ha inaugurat oficialment el nou curs de l'Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster. L'espai enceta el nou exercici escolar amb importants novetats pel que fa a l'oferta educativa. Els alumnes de segon d'ESO de l'IES Joan Fuster de Sueca han estat els primers en participar de les noves activitats programades. L'acte d'obertura ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona; l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Cultura i Educació, Vicent Baldoví i el director de l'Espai, Salvador Ortells.
“L'Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster s'emmarca a la perfecció en el programa Motxilla Cultural del pla estratègic cultural valencià 2016 – 2020 Fes Cultura que té un doble objectiu. D'una banda, el programa busca omplir les cases museus de les escriptores i els escriptors valencians d'activitat i d'altra, omplir les motxilles dels nostres alumnes des de ben joves fins a a la universitat de teatre, cinema, literatura...” ha explicat Girona i ha continuat “L'Espai Joan Fuster és un dels que major dedicació té per part de la Conselleria. Tenim una implicació molt directa i estreta amb l'Ajuntament de Sueca i amb l'Espai en la promoció de tot tipus d'activitats” ha afirmat, tot assegurant que esta és una mostra més del compromís de col·laboració que ha assumit la Generalitat amb el consistori suecà i el complex cultural dedicat a Fuster.
“Tindre el museu i no tindre l'Aula Didàctica no tindria cap sentit, perquè el veritable objectiu del museu és apropar la figura de Fuster al públic i quina millor manera d'acostar l'obra i el pensament de l'escriptor que pedagògicament. Així, efectivament, pràcticament la meitat de les visites que s'han registrat des de la seua obertura són escolars” ha afirmat l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, qui s'ha mostrat molt satisfeta per la bona acollida que ha tingut des del principi el servei i per la qualitat de l'oferta educativa.
El director de l'Espai Joan Fuster, Salvador Ortells, ha fet balanç dels primers cursos de l'aula. “ El primer va ser un curs pilot amb els alumnes de primària dels centres de Sueca i el darrer curs, que vam obrir ja a tot el territori, va obtenir una resposta molt bona fins al punt d'esgotar l'oferta educativa i enguany anem pel mateix camí, amb més de 1.600 alumnes amb visita reservada” ha apuntat.

Dos nous tallers didàctics
En este curs 2018-2019 s'han incorporat dos noves activitats a la proposta pedagògica de l'aula: Bestiari fusterià i L’evolució en les formes de comunicació: de la carta al Whatsapp.
En el primer, a partir del Bestiari. Quadern de zoologia, el llibre inèdit i pòstum de Joan Fuster publicat el 2005, l’alumnat combinarà el treball de diversos aspectes artístics i literaris. D’una banda, la creació d’un animal fantàstic format per dues meitats de dos animals reals; i de l’altra, l’escriptura d’un aforisme relacionat amb l’animal creat, basant-se en els exemples del Bestiari fusterià. Així, l’alumnat realitzarà una pàgina del bestiari digital que l’Aula Didàctica compilarà al llarg del curs i donarà a conéixer al web i les xarxes socials de l’Espai Joan Fuster.
En el segon dels tallers, l’alumnat prendrà consciència del fet comunicatiu com a intercanvi d’informació entre les persones i les diferents formes de concretar-lo a través de l’escriptura. En este sentit, coneixerà la importància de la correspondència epistolar de Joan Fuster en la seua vida i obra, i també en la consolidació del circuit literari català de la segona meitat del segle XX. A més, aprendrà i estudiarà comparativament l’evolució comunicativa des dels escrits tradicionals (carta, postal i telegrama) fins a les formes digitals i tecnològiques més novedoses (correu electrònic, Instagram i whatsapp). Finalment, elaborarà una postal que haurà de lliurar a un destinatari seguint uns passos establerts.

Com puc reservar la meua visita i els tallers didàctics per a escolars?
Els interessats en concertar la visita al Museu Joan Fuster i les activitats de l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània poden fer-ho a través del web https://espaijoanfuster.org/aula-didactica/  o del telèfon 663002932.  
Ajuntament de Sueca


 
OFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA
 
                
._000006
 
                
 
              
 
 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.