Dijous 18 de desembre, a les 19:30h. A la sala d’actes del Casino Liberal d’Algemesí tindrà lloc la presentació de la novel·la “L’epistolari rar”. Hi intervindran l’autor Sixto Ferrero i presentarà l’acte Moisès Castell director de “La Veu d’Algemesí”. En acabar hi haurà signatura d’exemplars.
“Un epistolari, que tothom nomenava “l’epistolari rar”, catalogat per alguns experts com a incunable...” La raresa però amaga altres qüestions que no només tenen a veure amb el contingut del llibre, sinó també amb la pròpia història dels personatges. Un epistolari que ens traslladarà en el temps. A les portes del Renaixement i alhora marcarà els esdeveniments en el present, en la vida dels dos personatges principals en el segle XXI.
Londres, Venècia, València i una minúscula illa, Porer, a la qual hi viuran les darreres aventures. Un far, i novament l’epistolari rar com a eix, com a nexe, com a motiu.
“L’epistolari rar” és una novel·la de ficció, amb un rerefons històric reflectit en els personatges que el van crear durant la segona meitat del segle XV. No obstant diversos canvis de temps, de flashbacks, situen l’acció en el present amb uns nous protagonistes, que entre altres coses comparteixen el vincle amb el llibre vell, i altres vicissituds, que caldrà descobrir. La història té una gran dosi d’intriga, de misteri, de troballes, de jocs sentimentals, d’amor i odi, de rancors i assassinats, fugides i persecucions, d’aventures, de recull biogràfic, de canals, de descripcions venecianes, d’aigua, de llum, de foscors, de venjances, d’emocions...
Referències, o si es vol en certa manera, homenatges, que alhora són també una bona inspiració, motiven l’argument. Caldrà estar atents als detalls en un nom, una música, una ubicació...
Qui fou Lambert Palmart, i què l’unia amb Vittore Carpaccio? Qui fou Jacob Vizlant i qui és el vell Mr. Anderson? Què amaga cadascun d’ells i per què ho fan? Ho descobriran en una novel·la entre la ficció i les dades històriques, entre la descripció històrica i l’acció del present. Entre canals, gòndoles i alfòndecs. Entre quadres i premses d’impressió. Entre la realitat i la ficció.
Sixto Ferrero