| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 02/11/2020

SECCIONS » Carcaixent » Educació i formació

Queixes per l'escassetat de personal i per la idoneïtat dels menús a l'Escola Infantil Municipal La Vieta de Carcaixent

"Tan sols 4 educadores i una persona de suport per a uns 70 nens d'entre 8 mesos i 3 anys aproximadament"


._000690
Aquesta és la situació que viuen els xiquets i xiquetas de l'Escola Infantil Municipal "La VIETA" de Carcaixent desde que va començar el curs escolar 2020/2021 el passat mes de setembre. L'inici de les classes va ser, com en la majoria dels centres, un mar de dubtes, de noves rutines i procediments a seguir, sempre amb la vista posada en l'evolució de la pandèmia i el possible tancament repentí dels col·legis.
La primera gran sorpresa per a les famílies dels alumnes de l'Escoleta, desitjoses de tornar a la normalitat i a la feina, va ser l'absència de el servei de menjador i horari vespertí. L'ajuntament per mitjà de l'escola, va informar a les famílies de  que aquesta mesura tenia a veure amb el desenvolupament de la pandèmia, encara que altres centres de la localitat oferíem aquests serveis des del primer dia. Això implicava que els alumnes només anaren al centre de 8 a 12 del mig dia, amb l'inconvenient que això genera a les famílies treballadores.
Quan el dia 1 d octubre va començar per fi l'anhelat horari de vesprada i el servei de menjador, les famílies van rebre una còpia de menú via WhatsApp, menú bastant complet a simple vista, però amb un excés de "salses", escassetat d'aliments a la planxa o fets al  forn, multitud d'aliments amb alt contingut en sucre (a pesar de  les recomanacions de sobte  conegudes dels professionals sanitaris de limitar e inclús  eliminar la ingesta de sucre en els menors de 3 anys). Iogurts ensucrats, Actimel, i altres  aliments altament processats com els "formatgets", que  apareixen com a segon plat,  formen part d'aquest menú.
 La empresa  va ser contractada per l'ajuntament, suposem donant el vistiplau al seu contingut. Algunes famílies van sol·licitar informació a l'respecte (tots els usuaris paguen per aquest servei ja que no hi ha opció a rebre beca) i la resposta per part de l'AMPA (via WhatsApp) va ser una vegada més que "Aquest càtering havía sigut seleccionat  per la situación del Coronavirus, per evitar la manipulació i contaminació dels aliments ". Finalment es va informar a les famílies del motiu real pel qual els alumnes  de l'escola infantil municipal rebien un menú cuant  menys controvertit: L'ajuntament encara no havia dut a terme el concurs per contractar a l'empresa encarregada d'aquest servei, i fins desembre aquest seria el càtering.  Pot ser  ningú sabia que aquests xiquets i xiquetes  tornaven a les aules.
Les berenars, que directament no apareixen en aquest menú, van ser un secret durant setmanes, fins que pares i mares van preguntar i des de l'AMPA es va informar que "es tractava de magdalenes galetes i algun lacti", una vegada més, extra de sucre innecessari:  ¿ on queda la fruita, el formatget fresc o el pa amb tomàquet? Aquests fets han generat indignació entre algunes famílies que es pregunten per què s'està tardant  tant en solucionar aquesta situació: " Tirem a faltar el menu de dilluns lentilles, dimarts arròs caldòs, dimecres pasta, dijous paella… mes apropiat per als xiquets”
Però per desgràcia esta no és l'única preocupació de les famílies de l'escola. Als fets ja comentats,  se suma la ja històrica i ara molt més evident falta de personal que el centre arrossega des de fa anys. Tan sols 4 educadores i una persona de suport per a uns 70 nens d'entre 8 mesos i 3 anys aproximadament, amb multitud de necessitats físicas, educatives i emocionals. Des de l'AMPA s'han sol·licitat reforços a l'ajuntament des de fa anys, però la resposta sempre ha sigut negativa al·legant falta de presupost. Ni siquiera la pandèmia ha servit pe a que es destine una partida per contractar auxiliars que alleugere la tremenda càrrega laboral de les cuidadores, amb una ràtio insostenible imposada per la Generalitat i que malgrat ser excel·lents professionals i sempre atendre les famílies amb un somriure, es veuen clarament exhaustes. Cada cuidadora atén 13 ó 20 xiquets  depenent de la franja d'edat, la ràtio més alta establerta per la Generalitat, que encara que no es pot  reduir, un poquet d'ajuda en forma de personal auxiliar, milloraria notablement l'experiència educativa i emocional dels menors. No saben on  han anat a parar els 83.644 € d'inversió extra a les escoles que Compromís anuncia al número 51 de la seva revista.
Potser és el moment de repensar i redistribuir els recursos del consistori, que tan generós ens regalava fa escasses setmanes un complet programa d'actes festius, música i focs artificials mentre els nostres fills tenen el culet irritat.

 
Nota: l’autor d’este correu ha preferit ocultar públicament la seua identitat. Com sí s’ha identificat davant de la nostra redacció i el text guarda les formes i correcció requerides, ho publiquem i respectem la seua llibertat d’expressió.




._000729

._000782
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.