._000246
._000486
L'Ajuntament de Sueca manté la línia positiva pel que fa a la seua constant i sanejada situació financera. El consistori suecà ha presentat este dijous la liquidació del pressupost de 2017, uns resultats que confirmen el bon moment econòmic que viu el consistori. El govern municipal donarà compte del tancament de l’exercici de 2017 esta mateixa vesprada, en la celebració de la sessió plenària ordinària d’abril. Els números demostren una forta evolució positiva del deute, un dels indicadors més destacats del passat exercici financer. L’Ajuntament ha reduït el deute a la meitat, comparant entre els últims quatre anys, amb una rebaixa de 22 punts, passant d’un percentatge d’endeutament del 44,53% en 2014, al 22,13% en 2017, una xifra que continua molt lluny del 75%, el màxim legal permés. Actualment, el consistori suecà té un deute viu de 5,5 milions d’euros, pràcticament la meitat que en 2014, i ha aconseguit rebaixar-lo en més de dos milions respecte a l’anterior exercici. Amb tot, el deute per habitant es redueix significativament també en quatre anys, situant-se actualment en 200,71 euros, mentre que en 2014 era de 355,12 euros.
Sueca liquida el pressupost de 2017 amb un resultat pressupostari ajustat de 2,58 milions, una xifra lleugerament superior a la del darrer any resultant de la diferència entre els ingressos i les despeses, una vegada aplicats els ajustaments corresponents. A partir d'ací se'n deriven altres dades favorables al consistori.
L’Ajuntament de Sueca ha tancat el 2017 amb un romanent de tresoreria positiu de 3.736.287,06 €, una xifra molt similar a la de l’anterior exercici, “resultat de l’equilibri en la gestió responsable dels recursos disponibles” segons ha apuntat l’alcaldessa, Raquel Tamarit. I el passat exercici es tanca també amb una capacitat financera major que en el 2016 amb un superàvit consolidat d’1.929.291,22 €, vora un milió més que en la darrera liquidació.
La liquidació de 2017 revela també que el consistori suecà ha donat un estricte compliment a tots els paràmetres econòmics i a la vigent normativa. En este sentit, compleix novament amb la regla de la despesa (regla del ‘gasto’) i també ho fa amb el període mitjà de pagament a proveïdors.
Pel que fa al destí del superàvit, l'alcaldessa ha conclòs: “amb el reial decret llei 1/2018, Montoro flexibilitza el concepte d'inversions financerament sostenibles. En el nostre cas això ens permetrà destinar el superàvit a projectes que ja estan valorats en vora 1.800.000 euros. Tot i això, considerem que l'autonomia local continua sense estar garantida perquè l'Estat continua marcant en què s'han de gastar els diners que responsablement ha estalviat cada municipi ”.
Ajuntament de Sueca