| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 23/04/2018

SECCIONS » Sueca » Conferències » Educació i formació » Social

Sueca reflexiona sobre l'educació preventiva de la violència de gènere

L'experta sociòloga Lídia Puigvert va impartir ahir la ponència central de la XI Jornada Socioeducativa de Sueca al CM Bernat i Baldoví


._000500
.-000472
Este dijous ha tingut lloc la XI edició de les Jornades Socioeducatives de Sueca. En esta ocasió, Lídia Puigvert ha oferit la ponència principal de l'acte, que enguany s'ha centrat en la igualtat i la convivència, el model dialògic de prevenció del conflicte. Una vegada més, la iniciativa referent en l'àmbit de la intervenció socieducativa al territori valencià, ha tornat a esdevindre tot un èxit de convocatòria, amb un públic implicat que ha omplit el CM Bernat i Baldoví. La proposta està organitzada des del consistori suecà a través de la Regidoria d'Educació i coordinada pel Gabinet Psicopedagògic de l'Ajuntament de Sueca.
En la seua conferència, Lídia Puigvert, professora del departament de Teoria Sociològica de la Universitat de Barcelona i investigadora del Centre de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats (CREA) del mateix centre universitari, va parlar sobre els “Principis coeducatius per millorar la convivència i afavorir la igualtat”. En la ponència, l'experta convidada va abordar la realitat dels centres educatius amb l'objectiu d'assolir que els alumnes, des de 0 anys fins nivell universitari, “tinguen contextos lliures de violència i puguen centrar-se en estudiar i no estar preocupats per si són objecte d'algun tipus d'agressió o intimidació i elegir lliurement amb qui volen estar”.
Puigvert va explicar que actualment hi ha temàtiques que es treballen als centres, “però altres costen més perquè no es poden treballar només a través d'una lectura, sinó que estan molt vinculades a les interaccions, com ara les relacions afectives-sexuals, i l'atracció vinculada a la violència”. I va recordar que alguns centres educatius ja estan treballant en este àmbit per tal de superar esta realitat.
El tema de la Jornada Socieducativa, de plena actualitat davant la persistència d'alts índexs de violència, ha despertat l'interés de moltíssim públic. “S'han realitzat vora 400 inscripcions, una bona resposta i una bona mostra de la importància que han assolit estes jornades”, va apuntar el psicòleg municipal, Carles Vendrell.
En la mateixa línia, es va expressar el regidor d'Educació, Vicent Baldoví, qui va destacar la major implicació en les jornades de pares, mares i famílies. “És una satisfacció vore com estes xerrades que van dirigides a professors i docents, cada vegada atrauen a més persones interessades en el món de la formació, cosa que és molt gratificant per als integrants del Gabinet Psicopedagògic Municipal”, va afirmar Baldoví.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el sotsdirector general d'Innovació i Qualitat Educativa, Josep Lluís Ribes, foren els encarregats d'inaugurar esta XI edició. Ribes també va celebrar l'interés del públic assistent, “perquè estem parlant dels nostres fills i dels nostres alumnes, del nostre treball i del nostre present i futur”. “En temes com el que hui ens ocupa, l'educació, la igualtat, la convivència, la inclusió, és important que ens mostren quina garantia tenim per tal que això puga ser una realitat i no es quede en paraules només”, va afegir.
Per la seua banda, Raquel Tamarit, qui a més a més és mestra de professió, va apuntar que “la societat evoluciona dia a dia i els mestres, que som els que eduquem als xiquets, juntament amb els pares, també hem de reciclar-nos cada dia, i afortunadament, jornades com estes contribueixen a això”. L'alcaldessa va destacar que, en el cas concret d'esta jornada, “els principis de la coeducació vénen donats per una sèrie d'instruccions que marquen com s'ha d'actuar, i ho fem per voluntat i perquè creguem que una educació de trellat ha de ser una coeducació per tractar de prevenir moltes coses en un futur”. En eixe sentit, ha agraït a Lídia Puigvert “que haja volgut acompanyar-nos en este camí d'aprenentatge”.
La XI Jornada Socioeducativa de Sueca ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i la Xarxa Valenciana de Seminaris “A muscles de gegants”.
Ajuntament de Sueca

  
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.