València es consolida com a destinació gastronòmica al ser la pròxima a seu de la gala de la Guia Michelin 2022
La famosa guia gastronòmica ha triat la ciutat de València pel patrimoni gastronòmic, la personalitat culinària pròpia i la variada oferta de tota la cuina valenciana
València acollirà enguany la gala de lliurament de les Estreles MICHELIN per a restaurants d'Espanya i Portugal, tal com ha anunciat oficialment hui l'organització de la gala. Representants de la guia gastronòmica es van desplaçar ahir fins a la capital del Túria per a lligar els detalls de la celebració de l'esdeveniment.
L'elecció de la ciutat com a seu de la gala de la Guia MICHELIN 2022 s'ha basat en el “patrimoni gastronòmic, la personalitat culinària pròpia i la variada oferta de la cuina valenciana”. Els organitzadors de la gala han destacat també la capacitat dels xefs valencians de conjugar “receptes tradicionals i sofisticades elaboracions amb productes locals i de temporada, així com l'evolució de la cuina que ha permès consolidar a València com un temple culinari per als amants del bon menjar”.
Per al regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València i president de Visit València, Emiliano García, “és tot un honor acollir uns premis de tal envergadura com són les noves Estreles MICHELIN, sobretot després dels durs mesos que ha viscut l'hostaleria espanyola. Un sector que ha tingut la capacitat d'adaptar-se a un entorn advers amb responsabilitat”.
El regidor ha destacat que la gastronomia valenciana i espanyola “representen un estil de vida, identitat i tradició, un pilar essencial, no solament de l'economia, també de la nostra societat”. “Acollim aquesta notícia com un reconeixement a la cuina de la nostra Comunitat, que compta actualment amb 119 restaurants seleccionats en la Guia MICHELIN 2021, dels quals 21ostenten Estreles MICHELIN ”, ha afegit.Per part seua, el diputat de Turisme, Jordi Mayor, ha ressaltat que un esdeveniment “de tanta projecció com aquesta gala representa els bons fruits de la col·laboració efectiva entre les administracions i, per descomptat, la possibilitat de portar la gastronomia de tota la província, els seus productes i la seua cultura culinària a nivells de màxima exposició, la qual cosa influeix, al seu torn, en un millor posicionament del territori valencià en el panorama nacional i internacional a l'hora de ser una pròxima destinació de visitants i turistes. Estem d'enhorabona".
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "aquesta serà una gran oportunitat per a posar en valor l'excel·lència de la gastronomia valenciana i de reconeixement del talent dels nostres cuiners, així com un pas avant en la consolidació de la Comunitat Valenciana com una destinació gastronòmica, que és l'objectiu fonamental del nostre Exquisit Mediterrani".
Al mateix temps, Colomer ha remarcat la necessitat de continuar treballant conjuntament des de totes les administracions, així com amb el sector privat, per una causa comuna, que és "posar de manifest el gran potencial del nostre producte i el treball dels nostres cuiners per mostrar-lo al món". Sens dubte "rebre la Gala de la Guia MICHELIN 2022 ens legítima en aquest propòsit".
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
'Guía Michelin España & Portugal 2015' se presentó en Marbella el pasado miércoles 21 de noviembre con la cola...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El Consell beneïx la iniciativa que impulsen l'empresariat local i l'Ajuntament per a reforçar la destinació t...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El secretario autonómico de Turisme Francesc Colomer ha visitado el restaurante Baeza & Rufete en Alicante, re...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més