| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 25/07/2018

SECCIONS » Montserrat » Cultura » Música

'Viajant amb el vent' arriba a la SIMC de Montserrat de la mà del grup gallec In Vento

Cinc músics professionals de Galícia, amb una sòlida formació, que van compartir experiències a l’Escola d’Alts Estudis Musicals


._000462
Dimecres 25 de juliol 
Viatjant amb el Vent
InVento

InVento és un grup gallec de música de cambra format per cinc músics professionals de Galícia, amb una sòlida formació, que van compartir experiències a l’Escola d’Alts Estudis Musicals (EAEM) de Galícia, l’Orquestra Jove  de l’OSG (Orquestra Simfònica de Galícia) i l’Orquesta  Gaos, i van culminar els seus estudis en diferents escoles europees. És en els faristols d’aquestes joves orquestres  on forgen els seus forts vincles musicals i personals.
Actualment, els seus membres compaginen l’activitat  com a grup amb la docència i les col•laboracions regulars amb prestigioses orquestres simfòniques.
Els inicis del grup se situen a final de 2013, a la ciutat de la Corunya. Des d’aleshores han fet nombroses actuacions, tant de repertori tradicional de la formació com de música contemporània. També han oferit espectacles didàctics i altres projectes propis. En els últims anys, InVento ha sonat en espais com el Palau de l’Òpera de la Corunya, l’Auditori de Galícia, el Teatre Principal de Pontevedra, el Liceu d’Ourense, la Catedral de Santa Maria de Tui, el Museu d’Art Contemporani de la Corunya, el paranimf de la Universitat de la Corunya, l’Hostal dels Reis Catòlics, el parlament de Galícia, etc.
A final de 2014, van ser seleccionats com a finalistes del Concurs Josep Mirabent i Magrans, en què van actuar al Palau de Maricel de Sitges. L’any 2016 foren seleccionats per a actuar al Museu d’Amèrica de Madrid, dins del cicle MusaE de 2017. El seu interés per la música contemporània els condueix a estrenar el 2016 i 2017 obres de membres de l’Associació Gallega de Compositors, entitat amb la qual mantenen una estreta col•laboració. Pròximament, tenen previst estrenar una obra per a quintet solista i orquestra, encarregada per InVento i l’Orquesta Gaos al compositor Federico Mosquera.

Patricia González Moreira, flauta
Va començar els seus estudis musicals a la seua ciutat natal, i més tard al Conservatori Superior de Música de la Corunya. Va estudiar amb flautistes com César Concheiro, Laurent Blaiteau, Joan Ibáñez i Vincent Lucas. El 2010 va cursar el postgrau d’interpretació al Conservatori de Saragossa amb Jaime Martín.
Va formar part de l’Orquestra Jove de Galícia, la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, l’Orquestra Acadèmica de Madrid i de l’Escola d’Alts Estudis Musicals de Galícia. Ha col•laborat amb orquestres com l’Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola, l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, l’Orquestra Simfònica de Galícia,
Oviedo Filarmonía i Real Filharmonía de Galícia.
El 2010 guanya el Concurs de Joves Intèrprets de la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, la qual cosa li permet realitzar diversos concerts per Espanya com a solista amb aquesta orquestra. Actualment, forma part del quintet InVento i és professora al Colegio Obradoiro i a l’Escola de Música de Cee.

Daniel Souto Neira, oboé
Nascut a la Corunya, la seua formació inicial transcorre al Conservatori Professional i Superior de Música de la seua ciutat natal amb Ismael Vaquero. Després de continuar els seus estudis a les classes de Fabien Thouand, al Conservatori della Svizzera Italiana, cursa el seu últim any de màster dins de la classe de Jean-Louis Capezzali, a la Universitat de Música de Lausana.
Bolcat en el panorama orquestral, la seua experiència inicia de la mà de l’Orquestra Jove de la Simfònica de Galícia, l’Escola d’Alts Estudis de Santiago de Compostel•la i la Jove Orquestra Nacional d’Holanda (NJO). Més endavant, continua la seua formació amb orquestres com la Real Filharmonía de Galícia, l’Orchestra dell’Accademia Teatro alla Scala, l’Orquestra Simfònica de Berna i l’Orquestra Simfònica de Biel-Solothurn, en les quals ha pogut treballar amb mestres de la categoria de Zubin Mehta i Mikhaïl Tatàrnikov, entre molts d’altres. També és rellevant el seu interés en la música de cambra.
S’ha exhibit en diverses formacions cambrístiques, amb especial protagonismes per a la formació de quintet de vent. En aquesta última, ha rebut consells dels músics
François Benda, Felix Renggli, Andrea Oliva i Gabor Meszaros.

Emilio Alonso Espasandín, clarinet
Nascut a la Corunya, va iniciar la seua formació musical amb Jesús López i els va continuar amb José Vicente P. Planells al Conservatori Superior de la Corunya. Paral•lelament, va perfeccionar els seus estudis durant diversos anys a l’Escola d’Alts Estudis Musicals de Galícia i l’Orquestra Jove de l’OSG amb Beatriz López i Juan Ferrer.
Després, va cursar un màster a l’Escola Superior de Música i Arts Escèniques de Porto amb António Saiote, becat en dues ocasions per la Diputació de la Corunya.
En la seua carrera com a solista ha rebut nombrosos premis i distincions internacionals: Concurs Internacional Bal y Gay, Czech Clarinet Art (R. Txeca), Concurs de Joventuts Musicals de Belgrad (Sèrbia), Mans Futuro, Certamen José Valcárcel, Concurs Caixanova, etc. Així mateix, ha actuat acompanyat per la Reial Filharmonia de
Galícia, l’Orquesta Gaos, Camerata Serbica, l’Orquestra de l’Escola d’Alts Estudis Musicals...
Com a músic d’orquestra desenvolupa una intensa carrera en l’última dècada. L’any 2013 va accedir a l’Orquestra de Cambra de Solistes Hulencourt (Bèlgica) i, posteriorment, a la Reial Filharmonia de Galícia com a clarinet coprincipal durant la temporada 2014-2015, i encara n’és convidat freqüentment. En aquest 2018 ha superat les audicions per a col•laborar amb l’Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola i per a la Banda Municipal de la Corunya. A més, és requerit habitualment per les orquestres simfòniques de Galícia, Madrid i Vigo, a més de ser membre de l’Orquesta Gaos i la Banda Ferrolá de Música. Actualment, compagina la seua carrera interpretativa amb la docència, com a educador a la seua fundació en l’Orquestra Abanca ReSuena de la Simfònica de Galícia.

Alma Sarasola Pontón, trompa
Alma Sarasola Pontón va començar a estudiar trompa amb 8 anys al Conservatori Professional de Música de la Corunya, la seua ciutat natal, amb el professor Juan Bernat.
Va concloure els estudis a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) de la mà de Jose Vicente Castelló. A més, va combinar els estudis de trompa moderna amb l’aprenentatge de la trompa natural, amb la qual ha tocat en grups de música antiga.
Així mateix, una gran part de la seua formació com a músic la deu a la Jove Orquestra Simfònica de Galícia, a l’Escola d’Alts Estudis Musicals de Santiago de Compostel•la i a la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), que li van donar l’oportunitat de treballar amb meravellosos professors com Jordi Ortega, David Bushnell i Mike Garza.
També es deu a les seues col•laboracions amb l’Orquestra Simfònica de Galícia, l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó i la Reial Filharmonia de Galícia.
El seu interés per la docència va començar el 2013 a l’Escola de Música de Narón. Posteriorment, a través de la JONDE va tindre l’oportunitat de viatjar a l’Uruguai per a impartir classe de trompa. En l’actualitat, és professora en el projecte social Abanca ReSuena a la Corunya, des del 2014. És membre fundadora del quintet de vent InVento i del quartet de trompes CatroCores, amb els quals gaudeix de la seua passió per la música de cambra.

Óscar Galán Adega, fagot
La seua formació inicial transcorre als conservatoris professional i superior de la Corunya, amb els professors Emilio Ubach, Lluís Domínguez i Jesús Coello. Continua els seus estudis a Codarts (Rotterdam), de la mà de Bram van Sambeek i Pieter Nuyten. El 2015 estudia el Curs d’Especialització Orquestral a l’Escola d’Alts Estudis Musicals (EAEM), amb la Reial Filharmonia de Galícia, al costat del professor Juan Carlos Otero.


InVento

PROGRAMA
I PART


Humoreske (1939) 5’ ALEXANDER VON ZEMLINSKY
(1905 – 2000)
(1872 – 1942)
Suite (adaptació de N. Hallam) 10’ CLAUDE DEBUSSY
(1862 – 1918)
Minstrels
La Fille aux cheveux de lin
Golliwogg’s cake-walk

II PART
Danses antigues hongareses
(1959) 10’
FERENC FARKAS

Intrada
Lento
Danza delle Scapole
Chorea
Saltarello

Sis bagatel•les (1953) 12’ GYÖRGY LIGETI

(1923 – 2006)
Allegro con spirit
Rubato. Lamentoso
Allegro grazioso
Presto ruvido
Adagio. Mesto
Molto vivace. Capriccioso

Belle Époque a l’Amèrica del Sud JÚLIO MEDAGLIA
(2003) 10’ (1938)

El Porche Negro. Tango
Traumreise nach Attersee. Vals paulista
Requinta Maluca. Chorinho





El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.